Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin palvelut toimivat normaalisti – Kohdennetut koronarajoitukset mahdollisia

Joensuun kaupungin palvelut toimivat normaalisti – Kohdennetut koronarajoitukset mahdollisia

Joensuun kaupunki on tarkentanut koronaan liittyviä ohjeitaan marraskuun alusta alkaen. Tällä hetkellä kaupungin palvelut palvelevat asiakkaita normaalisti. Esimerkiksi tilojen käyttöön liittyvistä asiakasmäärien rajoittamisesta on toistaiseksi luovuttu.

Mikäli koronatilanne huononee, koronarajoituksia voidaan ottaa kohdennetusti käyttöön harkintaan perustuen Joensuun kaupungin eri tiloissa ja palveluissa.

– Olemme avanneet kaupungin palvelut mahdollisimman laajasti ja pyrkineet yhdenmukaisiin koronaohjeisiin. Toki muutokset ovat mahdollisia ja olemme varautuneet tarvittaessa tekemään kohdennettuja ja määräaikaisia koronarajoituksia kaupungin tiloihin ja palveluihin, jos koronatilanne heikkenee. Näistä tiedotetaan aina ensi tilassa, kertoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Kaupungin tiloissa ja palveluissa asioivia pyydetään huomioimaan yleiset koronaan liittyvät terveysturvallisuusohjeet. Tärkeää on, että muistetaan välttää lähikontakteja muihin ja tarvittaessa käytetään kasvomaskia, mikäli palveluissa on ruuhkaa. Lisäksi on tärkeää pestä käsiä, käyttää käsidesiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia.

Kaupungin palveluita käyttäville on koottu tarkemmat turvallisuusohjeet yhteistyössä Siun soten kanssa. Ohjeet ovat osoitteessa www.joensuu.fi/korona/turvallisuusohjeet.

Myös kaupungin koulut ja varhaiskasvatuksen yksiköt ovat palanneet normaaliin työhön kaikilta osin marraskuun alusta alkaen. Kouluissa ja päiväkodeissa tehostetaan käsihygieniaa ja kouluissa pyritään välttämään fyysisiä kontakteja. Kasvomaskien käytöstä on luovuttu kouluissa ja päiväkodeissa, mutta maskia voi käyttää omaan harkintaa perustuen ja omakustanteisesti. Käytännöistä on tiedotettu tarkemmin koulujen ja päiväkotien kautta.

Kouluissa ja päiväkodeissa on valmius palata rajoituksiin ja aloittaa maskien jako nopealla aikataululla, jos pandemiatilanne heikkenee. Esimerkiksi Nepenmäen koululla on parhaillaan voimassa kohdennetut koronarajoitukset 12. marraskuuta asti ja Nepenmäen kirjastolla 14. marraskuuta asti.

Mahdollisista kohdennetuista rajoituksista ja ohjeista tiedotetaan ensi tilassa henkilökunnalle, oppilaille, kotiväelle ja mahdollisille palveluiden muille asiakkaille.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.