Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungilla työtyytyväisyyttä eivät horjuttaneet yt:t eikä korona

Joensuun kaupungilla työtyytyväisyyttä eivät horjuttaneet yt:t eikä korona

Joensuun kaupunki teetti vuosittaisen työtyytyväisyyskyselyn työntekijöillään marras–joulukuussa. Henkilöstön työtyytyväisyys on jatkanut nousujohteista kehitystä jo useamman kyselyn ajan, niin tänäkin vuonna.

Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen ei aivan näin hyvää tulosta uskaltanut odottaa.

– Myönnän olleeni hyvinkin varma siitä, että tämä poikkeuksellinen ja haastava yli vuoden ajanjakso kaksine yhteistoimintamenettelyineen ja korona-aikoineen näkyisi väistämättä työtyytyväisyytemme alentumisena. Olikin häkellyttävää ja erittäin ilahduttavaa todeta toisin käyneen, Lempiäinen iloitsee.

Kyselyssä olleista 16 väittämästä seitsemän arvio parantui. Näitä olivat muun muassa toisten kunnioittaminen ja hyvä kohtelu, ristiriitojen ratkaisukyky, työtilat ja työkunnosta huolehtiminen. Seitsemässä arviot säilyivät ennallaan, kuten työn mieluisuus ja arvostus, saadun palautteen määrä ja yhdessä kehittäminen.

Vain kahden kohdan arvio laski hieman. Toinen oli työvälineet, toinen työstä yhdessä puhuminen, kuten kokoukset ja kehittämispäivät.

– Tämä tarve kohtaamisiin ja yhdessä tekemiseen on todella helppo ymmärtää näin korona-ajan keskellä ja niiden aika tulee taas! Nyt meillä on aihetta yhdessä iloita myönteisistä tuloksista. Hetkisen tuuletettuamme palautamme vähintään toisen jalan maan pinnalle ja lähdemme porukalla valitsemaan ne tavat, joilla ponnistamme porukalla vielä parempaan suuntaan, Lempiäinen sanoo.

Yhtä vastausta siihen, miten tällaisena vuonna tulokset voivat pysytä entisellä tasollaan tai jopa nousta, ei varmasti ole.

– Paljon tuli kiitosta siitä, että asioista on viestitty henkilöstölle monilla tavoilla. Samoin pienet kiittämiset ja hyvän huomaaminen, kuten kollegoiden kiittämiseen käytössämme oleva palkintokaappi, saivat useita kiitoksia, kertoo Lempiäinen.

Työtyytyväisyyskyselyn vastausprosentti oli ennätyskorkea, yli 60 prosenttia, jossa on nousua edellisestä vuodesta lähes 10 prosenttia. Pelkkä vakituisen henkilöstön osuus huomioiden tulos oli vielä korkeampi, yli 68 prosenttia. Vastaajia oli kaikkiaan 1 511.