Sisältöjulkaisija

angle-left Ohjelmallinen joulutori karuselleineen Kauppatorilla joulukuussa

Ohjelmallinen joulutori karuselleineen Kauppatorilla joulukuussa

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta yhteistyökumppaneineen tuo Joensuuhun jouluiloa ja -tunnelmaa. Joulun odotus alkaa keskiviikkona 17. marraskuuta, jolloin julkaistaan jouluinen sarjakuva. Joulunavauksen etkoja päästään viettämään perjantaina 19. marraskuuta, jolloin järjestöt koristelevat kävelykadulle joulukuusia. Varsinaista joulunavausta vietetään sunnuntaina 21. marraskuuta, jolloin ohjelmassa on muun muassa jouluvalojen sytytys, Kosiosusi- ja Morshukkapatsaiden tonttulakitus sekä ohjelmaa torilavalla.

Joulun ajan kaupunkikeskustaan tunnelmaa luo myös Talven taikaa -valoteos. Kauppatorin joulutori myyntikojuineen avautuu torstaina 9. joulukuuta. Joulutorilla on myös päivittäin ohjelmaa torilavalla sekä lapsille maksuton hevoskaruselli.

Ohjelmallinen joulutori karuselleineen kauppatorilla 9.–22.12.

Joulun sydämen tulee muodostamaan kauppatorille rakentuva joulutori, joka avataan torstaina 9.12.2021 klo 10. Joulutorista tehdään tänä jouluna hyvän mielen ja yhteisen ilon kohtaamispaikka, jonka sisältönä ovat tunnelmalliset myyntimökit palveluineen, päivittäinen ohjelma torilavalla, tunnelmaa tuovat kymmenet kuuset sekä lapsille maksuton hevoskaruselli.

– Korona-aika on ollut erityisen raskas lapsiperheille ja haluamme kaupunkikeskustayhdistyksenä mahdollistaa pienen jouluilon jokaiselle lapselle tarjoamalla maksuttoman hevoskarusellin joulutorin aukioloaikoina, maanantaista lauantaihin kello 10-17, iloitsee Kolehmainen.

– Myös torilavan ohjelma on koottu koko perheelle iloa tuovaksi kokonaisuudeksi: Torilavalla tullaa näkemään Tiernapoikia, lasten kulttuuria, monipuolinen kattaus paikallisista kuoroista ja perjantaina 17.12. kauppatorilla lauletaan myös Kauneimmat joululaulut, Kolehmainen lisää.

Joulutorin myyjähaku on vielä avoinna. Lähempänä joulutorin avajaisia Virta julkaisee sivustollaan joensuunvirta.fi/joulutori tarkemmin tietoa joulutorin tuotteista sekä torilavan ohjelmasta. Tapahtuman rakentamisen on mahdollistanut Tiloilta torille -hanke, joka saa rahoituksen Maaseuturahastosta sekä Pohjois-Karjalan liiton tulevaisuusrahastosta.

Joensuun joulu -sarjakuva ilmestyy keskiviikkona 17.11.

Jouluinen paikallinen sarjakuva joulukalentereineen on PunaMustan, Pohjois-Karjalan Kauppakamarin ja Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran yhteisideoinnin tulos.

– Joensuun joulu -sarjakuva on aivan ainutlaatuinen yhteistyön ponnistus oman kaupunkikeskustan eteen. Sarjakuvalla halutaan tuoda joulun iloa kaikenikäisille ja samalla vahvistaa Joensuun kaupunkikeskustan vetovoimaa, kertoo PunaMusta Oy:n asiakkuusjohtaja ja idean isä Esa Nykänen.

Sarjakuvan mahdollistivat lukuisat paikalliset yhteistyökumppanit, ja se piirrettiin Joensuun sarjakuvaseuran toimesta. Sarjakuva jaetaan kaupunkilehti Karjalan Heilin välissä jokaiseen Joensuun seudun talouteen ja se on luettavissa myös PunaMustan Lukusali -palvelussa.

Yhteisökuusten koristelu kävelykadulla perjantaina 19.11.

Joulunavauksen etkoja vietetään perjantaina 19.11. kello 10 alkaen, jolloin kävelykadulle koristellaan 14 joulukuusta joensuulaisten järjestöjen ja yhteisöjen toimesta. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tänä vuonna yhteisöllisen joulun iloa ovat rakentamassa Pohjois-Karjalan kauppakamari, Joensuun nuorisoverstas, Donelaitis, Joensuun Pohjola-Norden, Joensuun Unisef, Evankelis-Luterilainen Seurakuntayhtymä ja seurakuntatalo Toimentuvan vapaaehtoiset, Joensuun yrittäjät, Joensuun Kataja, Pohjois-Karjalan Martat, Pohjois-Karjalan pelastuslaitos, Liikenneturva, Taito Pohjois-Karjala, Maaseudun Sivistysliitto, Joensuun kaupunginteatteri ja Pohjois-Karjalan kansanterveydenkeskus.

– Kävelykadun kuusien koristelu yhdessä lukuisten eri yhteisöjen ja järjestötoimijoiden kanssa symboloi mitä kauneimmin sitä, että Joensuu on meidän kaikkien yhteinen, oma kaupunki ja me kaikki haluamme olla yhdessä rakentamassa tästä vieläkin parempaa paikka elää ja olla, kertoo Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

Talven taikaa -valoteos kruunaa Kauppatorin joulun avauksen sunnuntaina 21.11.

Joensuun virallinen joulunavaus järjestetään välivuoden jälkeen Kauppatorilla sunnuntaina 21.11. Joulun avaus käynnistyy perinteisten jouluvalojen syttymisellä ja Kosiosusi- ja Morshukkapatsaiden tonttulakituksella. Lakituksista tänä vuonna vastaavat Kohtaamisen kahvilan vapaaehtoiset ja Joensuun Nuorisoverstaan nuoret.

Kauppatorin torilavalla joulunavauksen ohjelma on kello 15–16. Ohjelmasta vastaavat Siihtalan kulttuuritehtaan Teatteri Traktorin väki yhdessä JOY -kuoron kanssa. Luvassa on vauhdikasta ja etenkin lapsiperheille ilahduttavaa jouluista showta, jossa seikkailevat monet jouluiset hahmot.

Joulunavaus huipentuu Joensuussa ennen näkemättömään Talven taikaa -valoteokseen, joka tulee ihastuttamaan ja ilahduttamaan kaupunkikeskustassa aina 6.1.2022 saakka. Teos kuvittaa toria ympäröivät kiinteistöt taianomaiseen, talviseen tunnelmaan. Teoksen mahdollistavat Pohjois-Karjalan Sähkö, PunaMusta Media Oyj, PunaMusta Oy, Veljekset Laakkonen Oy, Vatupassi ja Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta.

– Paikallisena sähköyhtiönä haluamme tuoda iloa ja lämpöä pohjoiskarjalaisille ihmisille. Teos on ainutlaatuinen elämys, joka koskettaa varmasti kaikkia Joensuun keskustassa kävijöitä ja samalla vahvistaa meidän pohjoiskarjalaisten vahvinta voimavaraa, yhteisöllisyyttä, kertoo PKS Sähkökaupan liiketoimintajohtaja Tomi Turunen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.