Joensuun kaupungin vammaisneuvosto on myöntänyt tämän vuoden esteettömyyspalkinnon Joensuun kaupungin puistosuunnittelija Paula Lamminsalolle. Hän sai palkinnon Kuhasalon virkistysalueen uudistuksen yhteydessä tehdystä yhteistyöstä vammaisten henkilöiden hyväksi. Palkinto luovutettiin vammaisneuvoston kokouksen yhteydessä torstaina 17. helmikuuta.
Esteettömyyspalkinto jaetaan vuosittain jollekin henkilölle tai yhteisölle sellaisten tekojen perusteella, jotka edistävät esteetöntä toimintaa ja osallistumista Joensuussa.
Palkintona on vammaisneuvoston myöntämä kunniakirja.
Perustelut palkinnon antamiselle: "Joensuun kaupunki on tehnyt Kuhasalon virkistysalueelle merkittäviä parannuksia vuoden 2021 aikana. Kaupungin puistosuunnittelija Paula Lamminsalo on käynyt esittelemässä suunnitelmia vammaisneuvostolle ja ottanut annetut evästykset kiitettävästi huomioon Kuhasalon uudistuksessa. Vammaisneuvosto on toiminut kokemusasiantuntijana Kuhasalon esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden arvioinnissa ja testaamisessa. Paula Lamminsalo on tuonut merkittävällä tavalla esille Kuhasalon saavutettavuutta koskevia parannusehdotuksia vammaisten henkilöiden hyväksi."
– Kiitän vammaisneuvostoa paitsi tästä hienosta palkinnosta, myös ennen kaikkea aidosta ja tärkeästä yhteistyöstä, Lamminsalo kiitti puheessaan.
– Työ ei tietenkään ole nyt valmis ja toivon yhteistyön jatkumista myös tulevaisuudessa, Lamminsalo jatkoi.
Lisätietoa Kuhasalosta ja muun muassa alueen kartta ovat osoitteessa www.joensuu.fi/ulkoilualueet.
Vammaisneuvosto alkoi jakaa esteettömyyspalkintoa vuonna 2016. Ensimmäisen palkinnon sai tuolloin Pohjois-Karjalan osuuskauppa, vuonna 2017 Jouni Töyrylä, vuonna 2018 Joensuun Parafestyhdistys ry ja Arto Pippuri, vuonna 2019 Culture Open -hanke ja sen projektikoordinaattori Henna Karhapää. Vuonna 2020 palkintoa ei myönnetty.
Kuhasalon virkistysalueen laajassa remontissa kehitettiin muun muassa reittiverkostoa ja rakennettiin yli kolme kilometriä esteettömiä reittejä. Alueen esteettömyyteen kiinnitettiin erityistä huomiota muutoinkin, kuten tulipaikkojen mitoituksissa, picnic-pöytäryhmissä ja lähtöpaikan wc-tiloissa. Virkistysreitit on rakennettu myös esteettömyys huomioiden, joskin luonnon ehdoilla rakennetut reitit ovat pääosin vaativia esteettömiä reittejä.