Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Save Pond Hockey -turnauksessa kerättiin varoja monimuotoisuuskosteikkoon

Joensuun ensimmäisessä Save Pond Hockey -turnauksessa kerättiin varoja ilmastotyöhön

Rahat käytetään Murtosuon monimuotoisuuskosteikon ennallistamiseen ja sen ympäristön metsittämiseen

Joensuun ensimmäisessä Save Pond Hockey -turnauksessa kerättiin varoja yhteensä 3 000 ja risat. Hieno summa ja ennen kaikkea hieno päivä!

Joensuun kaupunki on kartoittanut kaupungin ja yksityisten joutomaita ja kosteikkokohteita, joita metsittämällä ja ennallistamalla voisimme kasvattaa Joensuun hiilinieluja.

Save Pond Hockeystä kerätyt varat menevät osarahoitukseksi Murtosuon monimuotoisuuskosteikon ennallistamiseen ja sen ympäristön metsittämiseen. Alue on yhteensä 15,5 hehtaaria ja se on aikaisemmin toiminut turvetuotantoalueena.

– Kosteikon ennallistamisella voimme palauttaa alueen monimuotoisuuden. Kosteikko suunnitellaan ensisijaisesti puolisukeltajasorsien poikue-elinympäristöksi, mutta ne soveltuvat myös muiden vesilintujen lisääntymis- ja levähdysalueiksi. Kosteikko perustetaan patoamalla ja nostamalla vettä sekä lisäämällä mosaiikkimaisesti avovesialueita. Kosteikon ennallistaminen edesauttaa sitä, ettei turvealueelta vapaudu hiiltä enää ilmakehään. Aluetta ympäröivät alueet metsittämällä voimme kasvattaa hiilinielujamme, kommentoi ympäristönsuojelusuunnittelija Minna Pulkkinen.