Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Enossa puhdistetaan maaperää entisellä huoltoasemalla

Joensuun Enossa puhdistetaan maaperää entisellä huoltoasemalla

Joensuun Enossa tehdään purku- ja maaperän puhdistustöitä 9. lokakuuta alkaen entisellä huoltoasemalla. Työt kestävät arviolta kuukauden. Puhdistustyöt vaikuttavat alueen liikennejärjestelyihin.

Alue, jota puhdistetaan, sijaitsee Joensuun Enossa kantatien 73 varrella. Kyseessä on vanha huoltoasematontti (entinen Kaltimontupa), jonka polttoaineen jakeluun liittyvät rakenteet puretaan ja pilaantunut maaperä puhdistetaan.

Pilaantunut maaperä puhdistetaan massanvaihdolla, eli maa-ainekset kaivetaan ja kuljetetaan käsiteltäviksi Kuopioon Sorsasalon jätekeskukseen. Maa-ainesten kaivun yhteydessä maaperästä pumpataan pohjavettä, joka johdetaan öljynerottimen kautta ojaan ja edelleen pohjavesialueen ulkopuolelle. Lopuksi kaivettu alue täytetään ja alue entisöidään asfaltoimalla.

Purku- ja puhdistustyöt alkavat 9. lokakuuta ja ne kestävät arviolta kuukauden. Työ vaikuttaa alueen liikennejärjestelyihin siten, että viereisellä kantatiellä on alennettu liikennenopeus. Lisäksi pyöräilijät ja jalankulkijat ohjataan kulkemaan työmaan ohi entisen kahviorakennuksen pohjoispuolelta. Naapurikiinteistölle kulku pidetään työmaan ajan vapaana, mutta työmaaliikenteen vuoksi alueella on syytä liikkua varoen.

Maaperän puhdistus on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen valtakunnallista Maaperä kuntoon-ohjelmaa, ja se toteutetaan Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Joensuun kaupungin yhteishankkeena. Pirkanmaan ELY-keskus toimii hankkeessa rakennuttajana. Pääurakoitsijana työssä toimii Fortum Waste Solutions Oy ja ympäristöteknisestä valvonnasta vastaa Envineer Oy.

 

Yhteyshenkilöt:

Pirkanmaan ELY-keskus (rakennuttaja), Jari Tiainen, puh. 040 538 6598, sähköposti: jari.tiainen@ely-keskus.fi

Fortum Waste Solutions Oy (urakoitsija), Marco Consiglio, puh. 050 5440 693, sähköposti: marco.consiglio@fortum.com

Envineer Oy (ympäristötekninen valvoja), Ari Kolehmainen, puh. 050 3060 753, sähköposti: ari.kolehmainen@envineer.fi

Pohjois-Karjalan ELY-keskus (valvova viranomainen): Petri Naumanen, puh. 040 5315 256, sähköposti: petri.naumanen@ely-keskus.fi

Joensuun kaupunki: Anna Tiainen, puh. 050 4633 418, sähköposti: anna.tiainen@joensuu.fi

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.