Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun alueen ulkoliikuntapaikkoja kunnostettu monipuolisesti eri puolilla kaupunkia

Joensuun alueen ulkoliikuntapaikkoja kunnostettu monipuolisesti eri puolilla kaupunkia

Kesän ja syksyn 2023 aikana Joensuun liikuntapaikkoja on kunnostettu ja uudelleen rakennettu sekä maaseudulla että keskusta-alueella.

Maaseudulla kunnostustöitä on tehty mm. Hammaslahden urheilukentällä sekä Oravantaipaleella. Hammaslahden urheilukenttä on saanut uuden siirtonurmen. Oravantaipaleen retkeilyreitillä on uusittu pitkoksia, siltarakenteita, opasteita sekä suoritettu raivauksia ja kuntotarkastusta tulevien toimien suunnitteluun. Kunnostuksen on mahdollistanut Leaderilta palautunut vapaa kuntaraha. Kunnostustyön käytännön toteutuksesta ovat vastanneet Heinävaaran, Särkivaaran, Kiihtelyksen ja Raatevaaran kyläyhdistysten talkoolaiset kaupungin vastatessa työn ohjauksesta.

Syksyn aikana vielä käynnistyviin kunnostuskohteisiin lukeutuu Hietajärven uimaranta, missä korjataan laituria ja hyppytornia.

Täysin uusia ulkoliikunnan mahdollisuuksia avautuu Reijolan Hernesuolle, minne rakennetaan valaistu n. 2,3 km pituinen ulkoilureitti. Reitin lisäksi Hernesuon alueelle, Louhelantien varteen rakentuu ulkokuntoilualue ja matonpesupaikka paikoitusalueineen. Nämä rakentuvat jo olemassa olevan koirapuiston oheen.

Keskusta-alueella uusia lähiliikunnan olosuhteita on rakennettu Noljakkaan, minne on valmistunut uusi polkureitti sekä tulipaikka. Noin 3 km mittainen polkureitti yhdistää Erkinpellon alueen ja Höytiäisen kanavan luontopolun. Osa reitistä ja tulipaikan alue ovat esteettömiä. Polun edellyttämät pitkosrakenteet toteutettiin yhteistyössä Itä-Suomen Liikuntaopiston liikuntapaikka-alan opiskelijoiden kanssa. Polun välittömässä läheisyydessä on myös uusi, 9-väyläinen frisbeegolf-rata. Frisbeegolf-radan ja polun opasteet valmistuvat vuoden 2024 puolella.

Frisbeegolfin olosuhteita on rakennettu myös Karsikkoon. Maaston rajun kulumisen vuoksi Karsikon pappilan mäelle sijoitetut väylät jouduttiin poistamaan. Tilalle rakennettu uusi rata sijaitsee lähempänä rantaa. Uusi, 9-väyläinen rata on nyt avattu ja käyttökunnossa, joskin osa väylistä on edelleen varsin kosteita. Noiden kosteikossa sijaitsevien väylien tilannetta on parannettu murskeella. Parannustyötä jatketaan syksyn 2023 aikana.

Frisbeegolf-ratojen ehostusta on tehty myös Lykynlammen ja Niittylahdenrannan radoilla. Lykynlammella tehtiin muutama väylämuutos, poistettiin puita ja kantoja sekä lisättiin heittopaikkoja. Myös Niittylahdenrannan fribaradalle rakennettiin kolme uutta lisäväylää. Muutoksia on tullut myös Kirkkopuiston radalle. Kukkilinnun puiston rakentamistöiden vuoksi ko. radan väylä 9 on ollut poissa käytöstä elokuusta 2023 alkaen.

Kesän aikana keskusta-alueelle valmistui myös sarjapelikelpoinen uusi hiekkatekonurmikenttä, kun Tapionkadun kenttä sai uuden pinnoitteen. Kyseinen kenttä sai tulikasteensa heinäkuussa, kun kenttä oli yksi kansallisen pesäpallon suurleirin peliareenoista.

Oheistilojen osalta uudisrakentamista tapahtuu parhaillaan Niinivaaran urheilukentällä, minne rakennetaan uusi huoltorakennus pukutiloineen. Kyseiset huoltotilat palvelevat paitsi kentän vapaa-ajan käyttäjiä ja ylläpitoa myös alueen koululiikunnan käyttöä. Huolto- ja pukutilarakennus valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.