Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuulle laaditaan opiskelijakaupunkiohjelma

Joensuulle laaditaan opiskelijakaupunkiohjelma

Joensuun kaupunki on alkanut valmistella opiskelijakaupunkiohjelmaa, joka on osa kaupungin uutta Idän houkuttelevin -strategiaa.

Opiskelijakaupunki Joensuu -ohjelmaan kirjataan keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet, joilla vahvistetaan Joensuun asemaa opiskelijakaupunkina ja nostetaan kaupungin näkyvyyttä uudelle tasolle.

– Kilpailu opiskelijoista ja työvoimasta kiristyy. Nyt on oikea hetki pohtia, mitä kaikkea voimme tehdä entistäkin paremmin, jotta Joensuu olisi mahdollisimman vetovoimainen paikka opiskelijoille ja että saamme heitä kiinnittymään alueemme työelämään, kertoo Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen.

Ohjelmaa valmistellaan yhteistyössä sidosryhmien kanssa. Tavoitteena on panostaa myös opiskelijarekrytointiin ja lisätä harjoittelupaikkayhteistyötä. Ohjelman valmistelua johtaa koordinaattori Tiia Turunen.

– Työelämälähtöisellä koulutuksella saamme opiskelijat kiinnittymään helpommin kaupunkiin ja työelämään Joensuussa, arvioi Turunen.

Osana ohjelman valmistelua toteutetaan muun muassa laaja opiskelijoille suunnattu kysely opiskelijakaupunki Joensuun vahvuuksista ja kehityskohteista. Opiskelijakaupunki Joensuu -ohjelman on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.