Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuulaiset ovat jokseenkin tyytyväisiä kaupungin liikuntapaikkoihin

Joensuulaiset ovat jokseenkin tyytyväisiä kaupungin liikuntapaikkoihin

Osana liikuntapaikkasuunnitelman päivitystä vuoden 2021 lopulla kuultiin kuntalaisia Joensuun kaupungin ylläpitämistä liikuntapaikoista. Kyselyssä selvitettiin liikuntapaikkojen käyttöä, liikuntapaikkoihin liittyviä kunnostus- ja uudisrakennustoiveita sekä liikuntapalveluista viestimistä. Kyselyn tulokset muodostavat laajan aineiston, jota tullaan hyödyntämään liikuntapaikkojen kunnostamista koskevissa ratkaisuissa jo kuluvan vuoden aikana. Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan tarkasteltavana kysely oli keskiviikkona 22.3.2022. Tulosten yhteenveto on nähtävillä osoitteessa joensuu.fi/liikuntapaikkakysely.

Keskimäärin kyselyyn vastanneet olivat liikuntapaikkoihin jokseenkin tyytyväisiä. Kyselyn mukaan käytetyimpiä liikuntapaikkoja olivat luontopolut ja retkeilyreitit, kuntoradat, uimarannat, ladut sekä uimahallit. Erityisen hyviksi koettiin ladut, uimahallit, luontopolut ja retkeilyreitit, Lykynlammen ulkoilualue sekä kuntoportaat. Vastaavasti puutteita katsottiin olevan uimahalleissa, laduilla, kuntosaleilla, uimarannoilla sekä kuntoportaissa.

Kuntalaisten näkemykset vaihtelivat jonkin verran alue- ja ikäryhmäkohtaisesti. Esimerkiksi uimahallit korostuivat keskusta-alueen vastauksissa, kun taas maaseutualueilla kuntosalit olivat käytetyimpien, erityisen hyviksi koettujen sekä puutteelliseksi koettujen liikuntapaikkojen joukossa. Alle 30-vuotiaiden vastauksista nousi esiin frisbeegolfradat ja Joensuu Areena, kun taas yli 65-vuotiailla esimerkiksi uimahallien käyttö oli muita ikäryhmiä yleisempää.

Kyselyn eri kohtia oli mahdollista täydentää omin sanoin.  Avoimia vastauksia ja täydennyksiä kertyi runsaasti, yhteensä 6 460 kappaletta.

 

Lisätietoa
Olga Mononen
Liikuntakoordinaattori
olga.mononen@joensuu.fi / 050 359 8661


Timo Heinonen
Liikuntajohtaja
timo.heinonen@joensuu.fi / 050 365 4922

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.