Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuuhun muuttavat saavat jatkossa apua muuttaja-agentilta

Joensuuhun muuttavat saavat jatkossa apua muuttaja-agentilta

Joensuulla on kunnianhimoinen tavoite kasvaa 80 000 ihmisen kaupungiksi. Tavoitteen toteutumiseksi tarvitaan runsaasti uusia muuttajia. Uusien tulokkaiden avuksi Joensuu lanseeraa muuttaja-agentin, jonka tehtävä on auttaa muuttavia perheineen työpaikkojen löytämisessä sekä kaupunkiin asettumisessa ja kotoutumisessa.

– Usein meille muuttajia mietityttää esimerkiksi puolison työllistyminen, lasten päivähoidot ja koulut, asuinalueiden erot tai ihan vaan sopivan kodin löytäminen. Muuttaja-agentti auttaa löytämään vastauksia kysymyksiin ja tekee muuttamisen Joensuuhun mahdollisimman helpoksi, kertoo Joensuun kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Vartiainen.

Muuttaja-agentti on osa Joensuun kaupungin, Business Joensuun ja alueen yritysten yhteistä hanketta. Helposti Joensuuhun -hankkeen tarkoitus on helpottaa yrityksiä työntekijöiden hankinnassa ja edistää näin kaupungin väkiluvun kasvamista. Väestörakenteesta johtuen Joensuuhun tarvitaan työperäisiä muuttajia sekä koti- että ulkomailta. Lisäksi tietyillä aloilla on pula osaavista työntekijöistä.

Helposti Joensuuhun on kaksivuotinen hanke. Hankkeessa luodaan alueen yritysten kanssa malli muuttajien tukemiseksi sekä avoimien työpaikkojen ja työnhakijoiden yhteen saattamiseksi. Käytännön tukea muuttajille antaa muuttaja-agentti ja lisäksi hankkeeseen haetaan projektikoordinaattoria.

– Haemme paraikaa hankkeeseen koordinaattoria, jonka tehtävä on muotoilla uutta muuttajapalvelua ja huolehtia sen markkinoinnista potentiaalisille muuttajille. Koko muuttaja-agentti on täysin uudenlainen tehtävä ja koordinaattorilla on paljon mahdollisuuksia kehittää toimintaa, toteaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Muuttaja-agentti auttaa ihmisiä hyvin konkreettisissa asioissa, jotka uuteen kaupunkiin asettujat kohtaavat.

– Agentin tehtävä on tehdä asettumisesta mahdollisemman helppoa, oli kyse vaikka harrastusten löytämisestä. Agentti auttaa etsimään niin vapaat tontit, kuin parhaat marjapaikat, nauraa Vartiainen.

Helposti Joensuuhun -hanke toteutetaan yhteistyössä Business Joensuu Oy:n kanssa vuosina 2023 ja 2024. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 413 637 euroa. Hanketta rahoittaa Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahoista.

Lue lisää avoinna olevasta projektikoordinaattorin tehtävästä täältä

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.