Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuuhun kansainvälinen talvipyöräilykonferenssi helmikuussa

Joensuuhun kansainvälinen talvipyöräilykonferenssi helmikuussa

Kahdeksatta kertaa järjestettävä kansainvälinen Winter Cycling Congress saapuu Joensuuhun 5.-7.2.2020. Ensimmäinen konferenssi järjestettiin Oulussa vuonna 2013 ja tänä vuonna tapahtuma järjestettiin Calgaryssa. Konferenssi kokoaa Joensuu Areenaan yhteen laajan kirjon ympärivuotisen pyöräilyn kehittäjiä ympäri maailman. Kolme konferenssipäivää koostuvat luennoista, työpajoista ja tutustumisista Joensuun toimintaympäristöön ja odotettavissa on 400 kansainvälistä pyöräilyn kehittäjää aina julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta. Konferenssin yhteyteen suunnitellaan myös vieraille tutustumista Pohjois-Karjalan jylhiin maisemiin. Ohjelma julkaistaan loppuvuoden aikana.

– Winter Cycling Congressin tarkoituksena on edistää arkipyöräilyä ja osoittaa, ettei talvipyöräily ole mikään extreme-urheilijoiden laji. Joensuulla on hyvät näytöt pyöräilyn edistämisestä, kunnossapidosta sekä Joensuussa talvi on oikeasti luminen, joten paikkavalintana Joensuu on hyvin luonnollinen, toteaa Winter Cycling Federation järjestön puheenjohtaja Timo Perälä.

Joensuu on yksi aktiivisimmista pyöräilyolosuhteiden kehittäjistä valtakunnallisesti, jossa pyöräillään töihin ympärivuotisesti enemmän kuin missään muualla maassa. Konferenssissa jaetaan kokemuksien parhaista käytänteistä aina arkipyöräilystä kunnossapitoon.

Joensuulla on tavoitteena olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä ja meillä on hyviä kokemuksia pyöräilyn edistämisestä ja yhteisöllisistä tempauksista. Näitä asioita me haluamme tuoda esille myös konferenssin välityksellä, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Seminaariin etsitään inspiroivia ja valaisevia esityksiä

Winter Cycling Congress -tapahtumaan haetaan avoimesti esityksiä, puheenvuoroja ja työpajoja. Ehdotuksia seminaarin sisällöistä ja esityksistä voi jättää www.wintercyclingcongress2020.fi -verkkosivun kautta. Haku avautuu 1. lokakuuta.

– Toivotamme tervetulleeksi kaikki talvipyöräilystä kiinnostuneet sekä asiantuntijat jakamaan omaa visiotaan ja kokemuksiaan Joensuuhun. Verkkosivujen kautta ammattilaiset, tutkijat, kehittäjät ja ihan tavan pyöräilevät kaupunkilaiset voivat jättää ehdotuksia puheenvuoroista ja esityksistä, vinkkaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Konferenssin järjestää Winter Cycling Federationin kanssa Joensuun kaupungin viestintä- ja tapahtumapalvelut.

Konferenssin nettisivut: www.wintercyclingcongress2020.fi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.