Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuuhun avataan uusi kierrätyskeskus syyskuussa

Joensuuhun avataan uusi kierrätyskeskus syyskuussa

Joensuuhun avataan syyskuussa uusi kierrätyskeskus. Kiertämö-niminen kierrätyskeskus palvelee osoitteessa Salpakatu 1.

Kierrätyskeskukseen voi lahjoittaa muun muassa ehjiä, puhtaita ja käyttökelpoisia huonekaluja, kodin tavaroita ja tekstiilejä, polkupyöriä, leluja sekä rakennustarvikkeita. Kiertämö ei ota vastaan vaatteita, kenkiä, lastulevystä tehtyjä kirjahyllyjä, lasten turvaistuimia tai vaaralliseksi luokiteltua jätettä. Tarkempi listaus vastaanotetusta tavarasta löytyy osoitteesta joensuu.fi/taitamo.

Kuka tahansa voi lahjoittaa tarpeettomia, hyväkuntoisia tavaroitaan Kiertämöön. Lahjoituksia voi toimittaa Salpakadulle 2.8. alkaen maanantaista torstaihin kello 8–16. Lisäksi Kiertämö noutaa lahjoitustavaroita kaupunkialueelta elokuun aikana veloituksetta. Tiedustelut: Ismo Lamberg, p. 050 573 9370 tai kiertamo@joensuu.fi.

Kiertämö on osa Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden Taitamon toimintaa. Toiminnan tavoitteena on valmentaa työttömiä työnhakijoita kohti työelämää. Kierrätystoiminnan kautta saadut tulot ohjataan Taitamon valmennustoiminnan kehittämiseen ja työllistämiseen. Samalla toiminta edesauttaa kaupungin ilmastotavoitteisiin pääsemistä.

– Taitamo tarjoaa joensuulaisille työttömille työnhakijoille monipuolisia, uuden oppimista tukevia valmennuspaikkoja kohti työelämää. Kiertämön toimintaperiaate perustuu samalla myös kiertotalouteen, jolla pyritään tukemaan ympäristömme kantokykyä. Meidän valmentautujat ovat mukana Kiertämön monipuolisissa työtehtävissä aina asiakaspalvelusta tavaroiden kunnostustehtäviin. Toimintamme edesauttaa työllisyyden eteen tehtävän työn lisäksi myös Joensuun kaupungin asettamiin ilmastotavoitteisiin pääsemistä, kierrätyskeskusvastaava Ismo Lamberg kertoo.

– Kiertämön toimintaa on mahdollista seurata meidän työllisyyspalvelujen some-kanavissa, kuten Taitamon Instagramissa. Tähän mennessä eri kaupungin yksiköt ovat jo toimittaneet ison läjän kiinnostavaakin tavaraa. Tuolta löytyy paljon muun muassa käytöstä poistettuja kalusteita, urheiluvälineitä, soittimia ja leluja kuten iso boxi lego-palikoita, työllisyyspalvelujen markkinointikoordinaattori Jan Rantala kertoo.

Kiertämän avajaiset järjestetään syyskuussa, tarkempi ajankohta ilmoitetaan elokuun aikana.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.