Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu tuplaa yritysten kuntalisäpalkkion työttömän työllistämisestä

Joensuu tuplaa yritysten kuntalisäpalkkion työttömän työllistämisestä

Joensuun kaupunki tukee työttömän työllistävää yritystä 700 eurolla kuukaudessa jopa kahdeksan kuukauden ajan.

Kuntalisäpalkkio kaksinkertaistetaan 350 eurosta 700 euroon kuukaudessa.

Yritys tai muukin työnantaja voi saada palkkiota 1–8 kuukauden ajan, kun työllistää työttömän työnhakijan. Tuki on tarjolla myös kausitöihin tai esimerkiksi kodeissa olevia tehtäviä varten työllistettäessä.

Korotus on voimassa määräajan 1.4.–31.12.2020. Korotus koskee sekä uusia että jo myönnettyjä kuntalisäpäätöksiä. Enimmillään palkkio voi olla jopa 5 600 euroa.  

Palkkiolla Joensuu haluaa koronatilanteessa kannustaa ja tukea yrityksiä, jotka voivat tarjota työpaikkoja joensuulaisille. Palkkion voi saada myös esimerkiksi yhdistys tai yksityishenkilö. Myös työnhakijoille tämä on lisäkeino työpaikan etsintään.

Kuntalisä voidaan myöntää palkkiona työnantajalle, joka työllistää joensuulaisen työttömän. Työtön voi olla kaupungin työllisyyspalvelujen asiakas (mukaan lukien Luotsi ja Topakka). Asiakkuus on mahdollista aloittaa milloin tahansa eikä asiakkuuden kestolla ole merkitystä.

Jos työtön ei ole kaupungin työllisyyspalvelujen asiakas, hänen täytyy olla yli 200 päivää työmarkkinatukea saanut henkilö tai alle 29-vuotias, jonka työttömyys on kestänyt vähintään kuusi kuukautta tai yli 29-vuotias, jonka työttömyys on kestänyt vähintään yhdeksän kuukautta.

Työajan tulee olla vähintään 18 tuntia viikossa ja työn keston vähintään neljä ja enintään 35 viikkoa. Tarkemmat ehdot löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.joensuu.fi/tyollistamisen-kuntalisa sekä Luotsin sivulta osoitteesta https://luotsijoensuu.fi/kuntalisa_palkkio_tyollistamisesta.

– Kannustamme kysymään lisätietoja ja hyödyntämään palkkiomahdollisuutta. Neuvontaa saa kaupungin työllisyyspalvelujen Luotsista, joka on auki sekä etänä että lähipalveluna, sanoo kaupungin työllisyyskoordinaattori Sari Riikonen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.