Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu toivottaa uudet asukkaat tervetulleiksi järjestämällä nuotioillan Kuhasalossa

Joensuu toivottaa uudet asukkaat tervetulleiksi järjestämällä nuotioillan Kuhasalossa

Joensuun kaupunki toivottaa uudet asukkaansa tervetulleiksi tarjoamalla heille uudenlaisen tavan tutustua toisiinsa ja kaupungin palveluihin. Kaupunki järjestää yhdessä yhdistysten kanssa leppoisan nuotioillan keskiviikkona 4. lokakuuta klo 17–19 Kuhasalon ulkoilualueella. Nuotioiltaan ovat tervetulleita kaikki uusiksi joensuulaisiksi itsensä mieltävät ikään tai kansallisuuteen katsomatta.

Joensuun Eräsissit ja Karjalan Tytöt ry järjestää Kuhasalon luontopolun varrella luontoaiheisia, koko perheelle sopivia toimintapisteitä ja Joensuun Latu ry esittelee toimintaansa Kuhamajalla nuotion ääressä. Kalmonkatiskan kodalla on tarjolla kahvia, mehua ja makkaraa, sekä musiikkiesityksiä.

– Kaupunki on alkanut panostaa uudella tavalla muuttajamarkkinointiin. Samalla kun tänne saadaan houkuteltua uusia asukkaita, herää myös kysymys, miten heille tehdään Joensuuhun asettuminen mahdollisimman helpoksi. Moni tänne äskettäin muuttanut ei välttämättä juurikaan tunne kaupunkia tai heillä ei ole valmiita verkostoja, kertoo Helposti Joensuuhun -hankkeen projektikoordinaattori Janne Eerola.

Nuotioilta on osa kokeilua järjestää ajoittain tilaisuuksia, joihin kutsutaan kaikki Joensuuhun äskettäin muuttaneet. Osa tilaisuuksista on erillisiä, osa muiden tapahtumien yhteydessä.

– Ajatuksena on, että tilaisuuksia voitaisiin järjestää eri teemoilla ja samalla tuoda tutuksi kyseiseen teemaan liittyviä palveluita sekä muita saman aihepiirin toimijoita. Ideaa kehitetään kävijöiden palautteen pohjalta. Tärkeintä on, että lähdetään kokeillen liikkeelle ja hiotaan matkan varrella, Eerola summaa.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät Joensuun tapahtumakalenterista.