Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu tekee suunnitelman maaseutualueiden markkinointiin – Ideoita kysytään asukkailta

Joensuu tekee suunnitelman maaseutualueiden markkinointiin

Joensuun kaupunki tekee suunnitelmaa maaseutualueidensa markkinointiin. Tekeillä on käytännönläheinen suunnitelma, johon koostetaan maaseudulta esille nostettavia asioita, niistä kertomiseen sopivia välineitä sekä yleisöjä, joille niistä kerrotaan. Lisäksi suunnitelmaan kirjataan myös vastuutahot sekä toteuttamisaikataulut, että homma ei jäisi pelkäksi pöytälaatikkopaperiksi.

Suunnitelman pohjaksi kaupunki kysyy nyt asukkailta, että mitä asioita maaseutualueilta pitäisi nostaa esille, missä välineissä ja kenelle niistä pitäisi kertoa.

– Tavoitteena on löytää kaikki ne maaseutualueiden helmet ja timantit, joista ei ehkä vielä muualla tiedetä. Kaikki ne mahtavat paikat, loistavat ihmiset ja mukaansatempaavat tarinat ovat pohjaton aarrearkku markkinoinnin sisällöiksi. Näitä kartoitamme nyt kaikille avoimella kyselyllä, Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen kertoo.

Asukaskyselyn lisäksi kaupunki on avannut kyselyn myös maaseutualueilla toimiville järjestöille, yhteisöille ja yrityksille. Heiltä kaupunki kysyy, miten he ovat omassa toiminnassaan markkinoineet maaseutua ja millaisia mahdollisuuksia heillä olisi markkinointiin jatkossa.

– Pelkkä konsernihallinnon yksin tekeminen ei tässäkään ole toimiva malli. Haluamme tehdä markkinointia yhdessä alueilla toimivien kanssa, jolloin saamme yhdessä äänemme paremmin kuuluviin, Pyykkönen sanoo.

Suunnitteilla ei myöskään ole miljoonien eurojen markkinointikampanjoita, vaan käytössä olevien mahdollisuuksien tehokkaampaa hyödyntämistä ja yhdessä tekemistä.

Maaseutualueiden markkinointiin liittyviin kyselyihin pääsee vastaamaan osoitteessa www.joensuu.fi/maaseutumarkkinointi. Kyselyt ovat avoinna 2.8. saakka.

Kaupunki työstä maaseutualueiden markkinointisuunnitelmaa yhdessä viestintätoimisto Rookie Communications Oy:n kanssa. Suunnitelma valmistuu syyskuussa.