Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu panostaa asukkaiden osallisuuteen ja palkkaa kaksi yhteisökoordinaattoria

Joensuu panostaa asukkaiden osallisuuteen ja palkkaa kaksi yhteisökoordinaattoria

Asukasosallisuutta on edistetty Joensuun kaupungilla osallisuus- ja vetovoimalautakunnan myötä tavoitteellisesti kahden vuoden ajan. Nyt kaupunki panostaa asukkaiden yhteisöllisyyden vahvistamiseen uudella tavalla palkkaamalla kaksi yhteisökoordinaattoria. Joensuulaisten yhdenvertaisuuden lisääminen, innostaminen yhdessä tekemiseen ja kaupungin henkilöstön tukeminen asukkaiden osallistamisessa ovat yhteisökoordinaattorien ydintehtäviä. 

– Joensuussa tehtiin viime vuonna osallistuvan budjetoinnin kokeiluja ja niiden myötä huomasimme, kuinka tärkeässä roolissa kaupungin henkilöstön osaaminen osallisuuden edistämisessä on, kertoo Joensuun kaupungin hyvinvointi- ja osallisuuspäällikkö Heini Lehikoinen. Etsimme yhteisökoordinaattoreiksi osallisuuden monitaitureita, joille yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden lisääminen kaupungin palveluissa on intohimo, Lehikoinen jatkaa. 

Joensuun ensimmäinen osallisuusohjelma valmistui vuonna 2022 ja tavoitteena on, että Joensuusta tulee osallisuuden ja kumppanuuden edelläkävijä. Kun asukkaat otetaan mukaan kaupungin palvelujen suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa, saadaan aikaan paremmin kaupunkilaisten tarpeita vastaavia palveluita. Yhteisökoordinaattorit tulevat jalkautumaan ihmisten pariin muun muassa Yhteisötalo Satamaan ja muihin kohtaamispaikkoihin, sekä tapahtumiin. Tavoitteena on, että kaikilla joensuulaisilla olisi mahdollisuus vaikuttaa heitä itseään koskeviin asioihin.  

Lisää yhteisökoordinaattorien tehtävistä: www.joensuu.fi/avoimet-tyopaikat 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.