Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu-päivänä 29.11. palkitaan kaupunkilaisia ja nautitaan kulttuurista

Joensuu-päivänä 29.11. palkitaan kaupunkilaisia ja nautitaan kulttuurista

Joensuu-päivää vietetään marraskuun 29. päivä ja toisen kerran peräkkäin hieman totuttua suppeammalla ohjelmalla. Ansioituneita joensuulaisia palkitaan monessa eri kategoriassa ja kaupunkilaiset kutsutaan mukaan kulttuurin pariin eri puolilla kaupunkia.

Juhlapäivän yhteydessä vietetään myös remontoidun Kuhasalon virkistysalueen ohjelmallisia avajaisia kello 14–18.

Sen sijaan perinteiset Joensuu-päivän kahvit järjestetään vain pitäjien palvelupisteillä. Tuupovaarassa kahvitellaan palvelupisteen sijasta Ullakolla ja Pyhäselässä Lastaustien kokoustilassa.

– Ihmisten tapaaminen on Joensuu-päivän suola, mutta haluamme tässä koronatilanteessa olla varovaisia. Kaupungintalolle on saattanut kokoontua aamukahveille lähemmäs tuhat kävijää, joten siellä ei ruuhkilta vältyttäisi. Siksi siellä jäävät kahvit valitettavasti jälleen väliin. Maaseutualueiden palvelupisteillämme sen sijaan on mahdollisuus kahvitella pitkin päivää ja kävijämäärät ovat pienemmät. Onneksi Joensuu-päivää ei siis tarvitse ihan koko kaupungissa kuivin suin juhlia, sanoo kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Kaupungintalon palkintojenjako suorana netissä

Joensuu-päivän palkinnot jaetaan suljetussa tilaisuudessa Joensuu-päivän aamuna. Tänä vuonna jaetaan yrittäjä-, kulttuuri-, nuoriso- ja menestyneiden urheilijoiden palkinnot sekä Luotsin työllisyyspalkinnot. Tällä kertaa Joensuu-päivänä jaetaan lisäksi Joensuun kaupungin Yrittäjän päivän palkinto kahdelle yritykselle. Palkinnot jaetaan nyt ensimmäistä kertaa ja tulevaisuudessa tällä palkinnolla huomioidaan yrittäjää vuosittain Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta.

Eri puolilla Joensuuta vaikuttavia vapaaehtoistyön aktiiveja palkitaan lisäksi Arjen sankarit -palkinnoilla. Kunkin maaseutualueen oma aktiivi palkitaan oman alueensa kahvitustilaisuudessa ja kantakaupungin Arjen sankari kaupungintalolla.

Kaupungintalon palkitsemistilaisuus lähetetään suorana verkkolähetyksenä Joensuun kaupungin Youtube-kanavalla 29.11. kello 8.30 alkaen. Osoite on www.youtube.com/joensuunkaupunki. Tilaisuus tulkataan viittomakielelle.

Kaupunkikeskustassa avoimia ovia, kirjallisuutta ja otteita paikallishistoriasta

Joensuu-päivään kuuluu perinteisesti myös kulttuuritarjontaa ja luentoja. Pohjois-Karjalan museo Hilmaan (Koskikatu 5) ja Taidemuseo Onniin (Kirkkokaru 23) on vapaa pääsy ja ne ovat avoinna kello 10–16. Ohjelmaa on myös pääkirjastolla (Koskikatu 25), jossa ovat esittelyssä Finlandia-ehdokaskirjat kello 18 alkaen.

Joensuu-päivän tiimoilta kansalaisopistolla Papinkatu 3:ssa on tarjolla maksuttomia luentoja Joensuun historiasta. Tiistaina 30. marraskuuta kello 18 järjestettävän luennon aiheina ovat kaupunginjohtaja Tauno Juntunen ja Joensuun kuntaliitoshankkeet. Toinen luento on keskiviikkona 1. joulukuuta kello 18, aiheena tuolloin peruskoulun tulo Joensuuhun sekä kaupungin muuttuminen valokuvien kertomana. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen osoitteessa www.opistopalvelut.fi/joensuu.

Joensuu-päivän ohjelma maaseutualueilla

Eno, palvelupiste, Kunnantie 2
klo 9–14 kaikille avoin kahvitarjoilu ja ohjelmaa
klo 10 duo Eerika Salli ja Miika Piirainen
klo 10.30 Enon pitäjän Arjen sankarin palkitseminen, jakajana kaupunginhallituksen jäsen Eila Heinonen

Kiihtelysvaara, palvelupiste, Aprakkatie 2
klo 9–15 kaikille avoin kahvitarjoilu ja ohjelmaa
klo 10 paikalla kaupunginhallituksen jäsen Matti Väistö
klo 11 Kiihtelysvaaran pitäjän Arjen sankarin palkitseminen
klo 11.15–12.15 Ville Karjalaisen ja Raimo Maarasen Kultainen nuoruus – tarinallinen musiikkituokio
klo 13.15 kanttori Katri-Mari Huotarin viulumusiikkiesitys

Pyhäselkä, Lastaustien kokoustila, Lastaustie 2, Hammaslahti
klo 10–15 kaikille avoin kahvitarjoilu ja ohjelmaa, mm. Pyhäselän pitäjän Arjen sankarin palkitseminen
klo 13 duo Eerika Salli ja Miika Piirainen

Tuupovaara, Ullakko, Onnelankuja 5
klo 9–15 kaikille avoin kahvitarjoilu ja ohjelmaa
klo 9 Tuupovaaran pitäjän Arjen sankarin palkitseminen, jakajana kaupunginhallituksen jäsen Anssi Törmälä
klo 9.15 Ville Karjalaisen ja Raimo Maarasen Kultainen nuoruus – tarinallinen musiikkituokio
klo 10 Tuupovaara-seura ry:n kirjan Yhteistyöllä, yhessä ja erikseen julkistamistilaisuus

Joensuu-päivän tarkentuvan ohjelman voi katsoa osoitteessa www.joensuu.fi/joensuu-paiva.

Vuosittain 29. marraskuuta vietetään Joensuu-päivää, Joensuun kaupungin perustamispäivää. Juhlaohjelmaan kuuluvat perinteisesti kaupunkilaisille tarjottavat kakkukahvit ja ansioituneiden joensuulaisten palkitseminen sekä erilaista kulttuuriohjelmaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.