Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu-päivää vietetään 29.11. kahvitellen ja palkintojuhlilla

Joensuu-päivää vietetään 29.11. kahvitellen ja palkintojuhlilla

Joensuun perustamispäivää juhlitaan perjantaina marraskuun 29. päivä. Joensuu-päivänä kaupunkilaiset kutsutaan tuttuun tapaan kahveille kaupungintalolle ja maaseutualueiden palvelupisteille.

Päivän perinteeseen kuuluu myös Joensuu-päivän palkintojen jako.

Kaupungintalon aamukahvit Rantakatu 20:ssä ovat tarjolla kello 8–10. Niiden yhteydessä kello 8.30 jaetaan kaupungin yrittäjä-, kulttuuri- ja nuorisopalkinnot sekä palkitaan menestyneitä joensuulaisia urheilijoita.

Maaseutualueilla palvelupisteillä kahvitellaan

  • Enossa kello 9–14
  • Kiihtelysvaarassa kello 9–14
  • Pyhäselässä 9–14 ja
  • Tuupovaarassa kello 9–15.

Myös maaseutualueilla on kakkukahvien lisäksi muuta ohjelmaa, muun muassa musiikkiesityksiä, vierailijoita ja valtuutettujen tapaamisia.

Joensuu-päivänä taidemuseo Onniin ja Pohjois-Karjalan museo Hilmaan on vapaa pääsy. Onni on auki kello 11–16 ja Hilma kello 10–17.

Perinteisesti Joensuu-päivänä muistetaan myös ensimmäistä 29.11. tai sen jälkeen Joensuuhun syntynyttä vauvaa perheineen.

Myös työllistymispalveluita tarjoava Luotsi jakaa palkintoja Joensuu-päivänä: 10 ensimmäisenä Luotsin avustuksella työllistynyttä ja 10 ensimmäisenä Luotsin avulla työntekijän löytänyttä yritystä palkitaan. Palkinnot jaetaan kello 10 Luotsin tiloissa kauppakeskus Centrumissa, Kauppakatu 29.

Joensuu-päivän tarkempi ohjelma on osoitteessa www.joensuu.fi/joensuu-paiva.

Joensuu-lippu

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.