Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu myöntää ennätyssuosittua Työllistämisen kuntalisää korotettuna nuorten työllistämisestä

Joensuu myöntää ennätyssuosittua Työllistämisen kuntalisää korotettuna nuorten työllistämisestä

Joensuun kaupunki palkitsee työnantajia jälleen Työllistämisen kuntalisällä. Tänä vuonna palkkio on 350 euroa työkuukaudelta.

Kuntalisä voidaan myöntää kaikkien toimialojen työnantajille, myös yksityishenkilöille, silloin kun työnantaja palkkaa töihin Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaan.

Korotettua kuntalisäpalkkiota voi hakea työllistäessään alle 30-vuotiaan nuoren. Isompi palkkio on käytettävissä kaupungin työllisyyspalvelujen työntekijän harkinnalla myös maahanmuuttaja-työnhakijan työllistämisestä.

Korotettu palkkio on 600 euroa työkuukaudelta. Vuonna 2021 työnantajalle voidaan siis myöntää 350–4 800 euron palkkio.

– Kannustamalla työnantajia panostamaan nuoriin ja maahanmuuttajiin edesautamme juurtumista Joensuuhun ja vaikutamme kaupungin elinvoimaan myös tulevaisuudessa, kertoo työllisyyspäällikkö Riikka Vartiainen Joensuun työllisyyspalveluista.

Lisätietoja Työllistämisen kuntalisästä, hakuprosessista ja -rajoituksista on Joensuun kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/tyollistamisen-kuntalisa.

Myös Luotsin yritysagentit antavat lisätietoa Työllistämisen kuntalisästä sekä työnantajille että työnhakijoille.

Viime vuonna kaupunki tuplasi työnantajille työttömän työllistämisestä myönnettävän Työllistämisen kuntalisä -palkkion määräajaksi 700 euroon kuukaudessa. Lisäksi kaupungin työllisyyspalvelut yhdessä Business Joensuun kanssa ideoivat Kuntalisä 2Plus -palkkion kaikkien joensuulaisten työllistämisen edistämiseksi. Palkkio oli 4 200 euroa vähintään puolen vuoden työsuhteen perusteella.

Toimenpiteillä haluttiin poikkeusoloissa kannustaa työnhakijoita aktiiviseen työnhakuun ja työnantajia työllistämään. Tässä onnistuttiin hyvin, vuonna 2020 kuntalisäpalkkiota myönnettiin 407, joista 193 oli Työllistämisen kuntalisiä ja 214 Kuntalisä 2Plus -palkkioita.

Palkkioiden määrä kasvoi reilusti edellisistä vuosista (60 vuonna 2019 ja 95 vuonna 2018). Myönnetyistä 407 kuntalisästä 226 kohdentui Luotsin asiakkaille, 309 työttömän joensuulaisen työllistämiseen ja 135 toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.