Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu myöntää avustuksia osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämiseen – haku maaliskuussa

Joensuu myöntää avustuksia osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämiseen – haku maaliskuussa

Joensuun kaupunki tukee tänä vuonna osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämistä uudella avustuskokonaisuudella.

Asukasosallisuuden avustuksia voivat hakea yhdistykset ja osuuskunnat, jos niiden avustettava toiminta on yleishyödyllistä ja kohdistuu Joensuun kaupungin asukkaisiin. Uusi kokonaisuus korvaa aikaisempina vuosina jaetut asukas- ja kyläyhdistysten toiminta-avustuksen sekä maaseudun kehittämisavustuksen.

– Avustuskriteerit noudattavat pääpiirteissään aiempia avustuksia, mutta tänä vuonna avustuksia ei ole kohdennettu pelkästään asukas- ja kyläyhdistyksille. Hakemuksia arvioidaan toiminnan mukaan ja avustuksia voivat hakea kaikki osallisuutta edistävät yhdistykset asukas- ja kyläyhdistyksistä eläkeläisyhdistyksiin, kertoo Joensuun kaupungin aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

Asukasosallisuuden avustuskokonaisuus koostuu kahdesta avustuksesta: yleisavustuksesta sekä pienavustuksesta uuden ja kokeilevan toiminnan kehittämiseen maaseudulla. Järjestö voi hakea yhdellä sähköisellä lomakkeella molempia.

– Uudistuksen tavoitteena on, että järjestöt voisivat asioida yhden luukun periaatteella eikä kaupungille tarvitsisi enää kirjoittaa monta avustushakemusta, Koskeli-Ratamaa taustoittaa.

Asukasosallisuuden avustusten hakuaika on 1.–31. maaliskuuta ja päätökset tehdään huhtikuussa. Avustus myönnetään kuluvalle kalenterivuodelle.

Hakulomake ja lisätietoja avustuksista on osoitteessa www.joensuu.fi/asukas-ja-aluetoiminta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.