Sisältöjulkaisija

angle-left Enoon ja Noljakkaan suunnitellaan unelmien leikkipuistot - vastaa kyselyyn

Enoon ja Noljakkaan suunnitellaan unelmien leikkipuistot - vastaa kyselyyn

Joensuun kaupunki uudistaa ensi vuonna Enossa sijaitsevan Niskan leikkipuiston ja Noljakassa sijaitsevan Kervilänkujan leikkipuiston.

Kaupunkilaiset pääsevät osallistumaan puistojen suunnitteluun verkkokyselyn avulla. Kyselyn kautta leikkipuistojen käyttäjät pääsevät äänestämään millaisia leikkivälineitä ja kalusteita puistoihin tulee sekä puistojen teemaa ja värimaailmaa. Lisäksi puistojen käyttäjät voivat esittää omia erityistoiveitaan.

– Toivomme kyselyyn vastauksia leikkipaikkojen tehokäyttäjien, eli lasten lisäksi myös näiden puistojen muilta käyttäjiltä. Vanhemmilta, isovanhemmilta, nuorilta, lähiasukkailta ja kaikilta, jotka tähän haluavat osallistua, puistosuunnittelija Paula Lamminsalo kertoo.

Kaikille avoimen verkkokyselyn lisäksi lähialueiden lapsille järjestetään toiminalliset työpajat, joissa lapset pääsevät suunnittelemaan itselleen mieluista leikkipuistoa. Työpajat järjestetään Enossa ja Noljakassa yhteistyössä päiväkotien, seurakunnan ja Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvilan kanssa.

Lopulliset puistosuunnitelmat valmistuvat kyselyn ja työpajojen tulosten pohjalta loppuvuodesta.  Puistojen rakentaminen alkaa keväällä ja unelmien leikkipuistojen avajaisia päästään viettämään ensi syksynä.

Molemmille leikkipuistoille on omat, erilliset verkkokyselyt. Linkit kyselyihin löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta joensuu.fi/unelmien-leikkipuisto. Kyselyt ovat avoinna 9.11. saakka ja niihin voi vastata suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Leikkipuistojen osoitteet:
-    Niskan leikkipaikka, Niskantie 36 Eno
-    Kervilänkujan leikkipaikka, Kervilänkuja 6, Noljakka

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.