Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu käynnisti suurkyselyn opiskelijoille - palkintona liput Ilosaarirockiin

Joensuu käynnisti suurkyselyn opiskelijoille - palkintona liput Ilosaarirockiin

Joensuu on väkilukuun nähden yksi Suomen vilkkaimmista opiskelijakaupungeista. Tulevaisuudessa kaupunki haluaa olla Suomen paras paikka opiskella. Tavoitetta edistääkseen Joensuun kaupunki julkaisi kyselyn, jolla kerätään tietoa ja mielikuvia Joensuusta opiskelijakaupunkina. Vastaajien kesken arvotaan palkinnoksi muun muassa hotellilahjakortteja ja lippuja Ilosaarirockiin.  

Kysely on avoinna maanantaihin 31.10. asti. Vastaaminen kestää noin 5–10 minuuttia. Yhteystietonsa jättäneiden arvotaan kolmen päivän Ilosaarirock-lippuja, kahden hengen hotelliöitä Lietsu-huoneistohotelliin sekä rupiliskopaitoja!

Kyselyyn voi vastata Joensuun kaupungin verkkosivuilla: https://link.webropol.com/s/opiskelijakysely22

Kysely on osa Opiskelijakaupunki Joensuu -ohjelman valmistelua ja se on suunnattu kaikille joensuulaisten oppilaitosten opiskelijoille.

- Haluamme tavoittaa kaikki opiskelijat toiselta asteelta korkeakouluihin. Kyselyn tulosten avulla pyrimme kehittämään Joensuusta Suomen parhaimman opiskelijakaupungin. Joensuussahan melkein joka neljäs vastaantulijoista on opiskelija, joten vastauksilla on merkitystä erittäin suurelle joukolle ihmisiä. Ja onhan meillä myös erittäin upeat palkinnot vastaajille, nauraa Opiskelijakaupunki Joensuu -ohjelman koordinaattori Tiia Turunen.

Oppilaitosten ja opiskelijoiden merkitys on erittäin merkittävä myös Joensuun elinkeinoelämälle. Valmisteilla olevassa opiskelijakaupunkiohjelmassa keskitytään koko kaupungin kattavan yhteistyön kehittämiseen.

- Joensuun tulevaisuuden elinvoiman kannalta opiskelijakaupunkina menestyminen on aivan ratkaisevan tärkeää. Kaupunki haluaa esimerkiksi lisätä yhteistyötä työnantajien, oppilaitosten ja opiskelijoiden kesken mahdollisimman varhaisessa opintojen vaiheessa. Onnistunut työelämäyhteistyö turvaa parhaiten osaavan työvoiman saatavuuden Joensuun talousalueen työmarkkinoiden tarpeisiin, toteaa Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen.

Mielikuvien ja työllistymisen lisäksi kyselyn avulla kerätään tietoa vallitsevista opiskeluun liittyvistä trendeistä, kuten etäopiskelusta.

- Kyselyssä on pyritty huomioimaan opiskelijat, jotka eivät tällä hetkellä asu Joensuussa. Meitä kiinnostaa myös se, kuinka paljon opintoja suoritetaan etänä. Vastaajan ei siis tarvitse asua Joensuussa kyselyyn vastatakseen, kannustaa Turunen.

Opiskelijakaupunki Joensuu -ohjelman tavoitteena on lisätä Joensuun pito- ja vetovoimaa opiskelijakaupunkina. Ohjelman on määrä valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.