Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu kartoittaa tyytyväisyyttä kotitalouksien nettiyhteyksiin

Joensuu kartoittaa tyytyväisyyttä kotitalouksien nettiyhteyksiin

Joensuun kaupunki selvittää kyselyllä, mikä kokemus Joensuun asukkailla on nettiyhteyksien toimivuudesta ja riittävyydestä eri puolilla kaupunkia.

Kyselyssä halutaan tietää muun muassa, saavatko asukkaat tarvitsemansa yhteyden nykyisillä kaapeli- tai mobiiliverkoilla vai koetaanko tarvetta valokuidun käyttöönottoon. Vastausaikaa on 31. toukokuuta asti.

Vastaa kyselyyn täällä

Kysely löytyy myös osoitteesta www.joensuu.fi/kyselyt.

– Koronapandemian myötä alettiin tehdä aiempaa enemmän etätöitä, mikä korosti hyvän ja luotettavan verkkoyhteyden tarvetta kotitalouksissa. Kaupungilla on seurattu laajakaistarakentamisen tilanteen kehitystä aktiivisesti. Heinävaaraan on rakennettu valokuitua ja valokuituprojekti on ollut vireillä myös Hammaslahdessa, kertoo Joensuun kaupungin tietohallintopäällikkö Pekka Penttinen.

Valokuidun saaminen omalle asuinalueelle on pitkälti kiinni aktiivisista kotitalouksista. Yhteistyöllä yhteyden saamiselle on paremmat mahdollisuudet.

Mikäli asukkailla herää ajatus alkaa järjestää valokuitua omalle asuinalueelleen, rahoitusmalleista voi olla yhteydessä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton erityisasiantuntijaan Esa Huurreoksaan, esa.huurreoksa@pohjois-karjala.fi, puh. 050 382 4980.

– Uusiin kyläverkkohankkeisiin on saatavissa tukea maaseuturahastosta ensi vuonna uuden ohjelmakauden käynnistyttyä. Hankkeiden valmistelu vie aikaa ja siksi nyt on hyvä alkaa niitä omalle alueelle puuhata. Jos kysyntää on riittävästi, operaattorit ovat nyt olleet kiinnostuneita rakentamaan valokuituverkkoa myös markkinaehtoisesti, kertoo Huurreoksa.

Kaupungin käynnistämä verkkokysely liittyy viime syksynä tehtyyn valtuustoaloitteeseen valokuituyhteydestä eri puolilla Joensuuta.