Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu ja Kuopion alue kartoittavat opiskelijoiden mielipiteitä kyselyllä 15.4.–30.4.2019

Joensuu ja Kuopion alue kartoittavat opiskelijoiden mielipiteitä kyselyllä 15.4.–30.4.2019

Joensuu ja Kuopion alueen kunnat, Kuopio, Varkaus, Iisalmi ja Siilinjärvi sekä alueen oppilaitokset ovat tehneet yhteistyössä kyselyn kaupungeissa asuville opiskelijoille.

Kyselyllä kartoitetaan opiskelijoiden mielipiteitä opiskelupaikkakunnastaan sekä sen palveluista ja opiskelijakaupunki-imagosta.  

Kysely on suunnattu Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun, Savonia-ammattikorkeakoulun sekä Savon Ammattiopiston, Riverian ja Ylä-Savon ammattiopiston opiskelijoille, jotka asuvat kyselyn toteuttavilla paikkakunnilla.

Kysely on auki 15.4.–30.4.2019.

Kyselyn tulosten avulla kunnat voivat tarkastella opiskelijoiden viihtyvyyttä, mitä palveluja opiskelijat arvostavat ja millaiseksi opiskelijat mieltävät paikkakunnan ylipäätään opiskelijan näkökulmasta.

Kysely antaa myös arvokasta tietoa yksityisistä palveluista, joita opiskelijat käyttävät tai toivovat alueelle. Näin kysely tukee sekä julkisten palveluiden että elinvoiman tarkastelua kunnassa sekä kuntien ja oppilaitosten opiskelijarekrytointityötä. Usealla paikkakunnalla toteutetulla kyselyllä saadaan kattavasti tietoa alueen palvelujen merkityksestä ja mahdollisista kehityskohteista opiskelijoiden näkökulmasta.

Edellinen kysely toteutettiin Joensuussa ja Kuopiossa vuonna 2013. Uuteen kyselyyn saatiin mukaan myös Kuopion alueen kuntia.  

Vastanneiden kesken arvotaan lippuja Ilosaarirockiin ja Kuopiorockiin sekä elokuvalippuja.