Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu halusi tukea alueen elinvoimaisuutta poikkeusoloissa – Joensuun kuntalisäpalkkio toi töitä 267 joensuulaiselle

Joensuu halusi tukea alueen elinvoimaisuutta poikkeusoloissa – Joensuun kuntalisäpalkkio toi töitä 267 joensuulaiselle

Joensuun kaupunki halusi tukea alueen elinvoimaisuutta poikkeusoloissa ja kannustaa työnantajia tarjoamaan työpaikkoja kaikille joensuulaisille. Joensuun työllisyysmäärärahoista varattiin miljoona euroa haettavaksi määräaikaisena kuntalisäpalkkiona. Kuntalisään varattu miljoona euroa haettiin loppuun ennätysvauhdilla yhdessätoista viikossa elo–lokakuussa.

Kuntalisäpalkkioilla edistettiin yhteensä 267 työsuhteen syntymistä. Työpaikoista 107 oli toistaiseksi voimassa olevia ja 160 määräaikaisia. Työpaikan saaneista 170 oli työttömänä ennen uutta työsuhdetta.

Kokonaisuudesta Kuntalisä 2Plus -palkkiota myönnettiin 214 työsuhteen perusteella. 2Plus-palkkio oli 4 200 euroa. Palkkio edellytti vähintään puolen vuoden työsuhdetta kenelle tahansa joensuulaiselle työnhakijalle. Työttömän joensuulaisen palkkaamisesta haettiin lisäksi 53 Työllistämisen kuntalisäpalkkiota. Työllistämisen kuntalisä edellyttää vähintään neljän viikon työsuhdetta työttömälle ja palkkiosumma vaihtelee työsuhteen keston perusteella.

Pääosa palkkioista myönnettiin Joensuussa tai lähialueella sijaitseville yrityksille. Työpaikkoja tarjosivat myös muutamat järjestöt ja yksityishenkilöt. Lisäksi palkkio edesauttoi muutaman joensuulaisen työllistymistä etätyöntekijäksi muualla Suomessa sijaitsevaan yritykseen.  Työpaikkoja löytyi muun muassa hallinto- ja tukipalvelujen, ICT-, kirjanpito-, leipomo-, puhdistus- ja kotipalvelujen toimialoilta sekä teollisuuden ja kaupan eri sektoreilta.

Työnantajapalaute Joensuun kuntalisästä on ollut erittäin positiivista. ”Loistoveto Joensuulta! Helppo hakea ja päätös tuli pikavauhdilla. Tämä varmisti työpaikan. Määräaikaiseksi suunniteltu työsuhde tehtiinkin toistaiseksi voimassa olevana.”

Haku ja neuvonta toteutettiin Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen, LUOTSI-palvelujen ja Business Joensuun yhteistyönä. Joensuun kaupunki ja Business Joensuu kiittävät työpaikan tarjonneita työnantaja.

Työllistämisen kuntalisä työttömille on edelleen haettavissa osoitteessa www.businessjoensuu.fi/kuntalisa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.