Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu hakee kolmea henkilöä yhdyskuntasuunnitteluun

Joensuu hakee kolmea henkilöä yhdyskuntasuunnitteluun

Joensuun kaupunkirakennepalvelut etsii kolmea uutta osaajaa haastaviin ja mielenkiintoisiin kaavoitusarkkitehdin, maankäytön suunnittelijan ja suunnitteluavustajan tehtäviin. Tehtävät sijoittuvat yhdyskuntasuunnittelun yksikköön, joka vastaa kaavoituksen lisäksi liikenteen suunnittelusta ja joukkoliikenteestä. Yksikössä työskentelee 18 henkilöä, nyt rekrytoitavat kolme henkilöä mukaan lukien.

Kaavoitusarkkitehdin suunnittelukohteet ovat keskustassa ja sen lähialueilla. Työn pääsisältö on luonnostelua, vaihtoehtojen muodostamista ja ongelmien ratkaisemista. Maankäytön suunnittelijaksi haetaan henkilöä, joka kykenee ottamaan haltuun etäisemmän tulevaisuuden – väestömuutosten ja palvelutarpeen ennakoinnin, tontinluovutusohjelman ja yleiskaavatasoisen suunnittelun. Suunnitteluavustaja tekee suunnittelijoille mahdolliseksi keskittyä omaan työhönsä, huolehtii juoksevat asiat, hankkii aineistot ja hoitaa dokumentit päätöskuntoon. 

Joensuu kasvaa ja kehittyy

Joensuussa viime vuosi oli ennätyksellinen. Uusia asuntoja valmistui 888 kappaletta ja asukasmäärä kasvoi lähes 500 hengellä.

– Vaikka vauhti tästä nyt hiljeneekin, tarvitaan pystyviä käsiä uusien hankkeiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Myös olemassa olevasta ympäristöstä pitää huolehtia, kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen kertoo.

Joensuun kaupunki on tehnyt perinteisesti valtaosan kaavoistaan itse. Joensuussa halutaan, että suunnittelijat tulevat asukkaille ja yrittäjille tutuiksi. Samoin paikat ja toimintatavat suunnittelijoille.

– Eikä alueella ole tarjontaa maankäytön suunnittelun konsulteista. Osaajat on haettava kaukaa, kun tarvitaan suunnittelun ostopalveluita, Vartiainen toteaa.

 

Haku yhdyskuntasuunnittelun tehtäviin on avoinna 23.9.2019 saakka. Tarkemmat tiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.joensuu.fi/yhdyskuntarekry.

Vinkkejä osaajista voi lähettää kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiaiselle (juha-pekka.vartiainen@joensuu.fi). Rekrytointiin johtaneesta vinkistä Vartiainen lupaa tarjota burgerin.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.