Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu avasi haun suurtapahtumille

Joensuu avasi haun suurtapahtumille

­Joensuun kaupunki avasi vuoden 2023 suurtapahtumien kumppanuushaun. Haku on käynnissä 31.1.2023 saakka. Uusi hakukäytäntö korvaa aiemman, neuvotteluihin perustuneen tapahtumakumppanuuksien solmimisen.

Eri toimialaoilta koostuva raati käsittelee hakemukset ja kaupunginhallitus päättää kumppanuuksista helmikuussa 2023. Jatkossa kumppanuuksissa painotetaan enemmän kytkeytymistä kaupungin strategiaan sekä tapahtumien tarjoamiin kanaviin kaupungin markkinoinnin edistämisessä.

Kumppanuuksiin varattu raha jaetaan hakijoiden kesken eli uusia kumppanuusneuvotteluja ei avata enää hakuajan jälkeen.

- Haluamme avoimen haun kautta saada ehdotuksia kaupungissa järjestettävistä suurtapahtumista. Haku on tarkoitettu tapahtumajärjestäjille organisaatiomuodosta riippumatta ja toivomme, että löydämme kumppanitapahtumiksi kaupungin arvot jakavia tahoja, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Joensuu tunnetaan aktiivisena tapahtumakaupunkina, jossa on helppoa järjestää omaleimaisia ja toimivia suurtapahtumia. Suurtapahtumakumppanuushaun avulla Joensuuhun tavoitellaan tapahtumia, joilla on merkittäviä positiivisia vaikutuksia Joensuun aluetalouteen, ja jotka tukevat kaupungin imagoa ja arvoja. Haun avulla toivotaan myös syntyvän alueelle uusia valtakunnallisia tai kansainvälisiä tapahtumia Joensuuhun.

Ennen koronaviruspandemiaa Joensuun tapahtumissa vieraili yli 1,1 miljoonaa kävijää vuodessa. Uudella avoimella suurtapahtumien haulla pyritään myös aktivoimaan valtakunnallisista koronarajoituksista toipuvaa tapahtuma-alaa.

- Kaupungin tavoitteena on, että Joensuussa järjestettävien tapahtumien ja kävijöiden määrät palaisivat koronaa edeltävälle ajalle. Avoimella haulla haluamme lisätä järjestäjien tasavertaisuuutta ja osaltamme auttaa tapahtuma-alan toipumista, jatkaa Pyykkönen.  

Suurtapahtumakumppanuutta voi hakea yhdistys, osuuskunta, säätiö tai yritys. Pääsääntöisesti kumppanuudet solmitaan valtakunnallisten ja kansainvälisten tapahtumien kanssa. Haku päättyy 31.1.2023.

Suurtapahtumakumppanuus tarkoittaa kaupungin harkinnanvaraista tukea suurtapahtumalle. Kumppanuudesta laaditaan kirjallinen yhteistyösopimus, jossa sovitaan suurtapahtuman toteuttamisesta Joensuussa ja kaupungin näkyvyydestä tapahtuman kanavissa.

Lisätietoa suurtapahtumahausta löytyy verkkosivuilta täältä