Sisältöjulkaisija

angle-left Joen Yön ohjelma on julkaistu

Joen Yön ohjelma on julkistettu

Joen Yö  - Kaupunkifestivaali kulttuurin puolesta

Joensuun keskusta sykkii jälleen kulttuuria, kun kaupunkifestivaali Joen Yö valtaa kävelykeskustan monipuolisella taide- ja kulttuuriohjelmallaan elokuussa. Festivaali tarjoaa elämyksiä ja vetovoimaisia esityksiä, jotka houkuttelevat kaupunkilaisia ja vierailijoita nauttimaan ainutlaatuisesta tapahtumasta.

  • Jos sää on yhtä suotuisa kuin viime vuosina, odotamme jälleen 25 000 kävijän ylittyvän. Samaan aikaan pidettävät Soarfest Kerubissa ja Joensuun Parafest tuovat varmasti myös oman lisänsä koko keskusta-alueen vilinään, Joen Yön tuottaja Minna Valonen ennustaa.

Kaikkea kaikille kulttuurin nälkäisille

Joen yössä tapahtuu. Festivaalin avaa Konservatorion puhallinorkesteri Kopone, johtajinaan Taina Viinisalo ja Mika Hirvonen. Luvassa on rentoa ja reipasta menoa nuorten muusikoiden esittämänä. Vapauden puistossa säkki- ja tinapillit lastenmusiikkiin yhdistävä Nauruvarpaat-yhtye kutsuu lapset ja aikuiset laulamaan ja leikkimään yhdessä. Tanssitaiteilija Heini Haapaniemen "Analoginen Androidi" -soolotanssiteos maalailee kuvia tulevaisuudesta keskusta-alueella. Näkki on Lindon Shimizun, Veera Snellmanin ja Elina Strömin luoma vaeltava esitys, joka nostaa esiin vesistöjen huolestuttavan tilanteen. Teoksessa myyttinen Näkki jättää saastuneen elinympäristönsä ja nousee vedestä kostoretkelle kaupunkiin. Osana Joen yötä työryhmä päästää yleisön kurkistamaan Näkki-teoksen maailmaan jo ennen varsinaista ensi-iltaa! Näkki saa varsinaisen ensi-iltansa torstaina 26.9.2024 osana Itä-Suomen Tanssin Aluekeskuksen ohjelmistoa.

Sirkus Supiaisen "Villinä sirkukseen" yhdistää katuruoan ja sirkustaiteen Villikokki Jyrki Tsutsunen ja sirkustaiteilija Rauli Katajavuori loihtimana. Ohjelman kruunaa torilavalla suomirockin uuden polven suosikkiyhtye Luukas Oja, joka tunnetaan vauhdikkaista keikoistaan, tarttuvista kertosäkeistään ja puhuttelevista teksteistään.

Maistiaisia kulttuurilaitosten ohjelmasta

Joensuun kulttuurilaitokset tarjoavat pääsymaksuttomia maistiaisia tulevan syksyn ohjelmistostaan. Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä voi seurata "Kultainen vasikka" -näytelmän avoimia harjoituksia. Joensuun kaupunginorkesterin ilmaiskonsertissa kuullaan otteita syyskauden ohjelmistosta Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan johdolla. RytmiHäiriköt esiintyy Carelian aulassa ennen ja jälkeen konsertin. Taidemuseo Onnissa on pysyvien näyttelyiden lisäksi joensuulaisen valokuvaaja Sami Parkkisen maailmalla menestynyt Siirtymä-näyttely.

Joen Yö on Virran ja Joensuun kaupungin kulttuuripalveluiden rahoittama, pääsymaksuton taidefestivaali, jonka tuottaa Virta. Koko ohjelman aikatauluineen voi käydä katsomassa Joen Yön verkkosivuilta www.joenyo.fi

 

Lisätietoja:

Minna Valonen
Joen Yön tuottaja / Virran toiminnanjohtaja
puh. 041 311 8131
minna.valonen@joensuunvirta.fi