Sisältöjulkaisija

angle-left Joen Yö sytytti kaupunkikeskustan sykkimään

Joen Yö sytytti kaupunkikeskustan sykkimään

Joensuun kaupunkikeskustaan paluunsa tehnyt Joen Yö festivaali sytytti kaupungin sykkimään, kirjaimellisesti. Tapahtuman järjestelyistä vastasi tänä vuonna Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen hallinnoima Joensuun Virta.

Festivaali rakentui lähes sadan organisaation ja kulttuurin tekijän voimin
Taide- ja kulttuurilaitokset ja Joensuun Virta tuottivat yli 40 eri ohjelmanumeroa lähes 20 tapahtumapaikassa. Tapahtuman sisältöä oli tekemässä iso joukko kulttuurin ammattilaisia ja harrastajia Pohjois-Karjalasta sekä muualta Suomesta.

- Ison kulttuuritoimijajoukon voimin ohjelmasta muodostui todella vetovoimainen tänä vuonna, iloitsee tapahtuman tuottaja Minna Valonen Virralta.

- Esimerkiksi lapsille suunnattu kokonaisuus Vapaudenpuistossa houkutteli paljon yleisöä. Illan spektaakkeleiksi nousivat valotaide-elämykset Illuusio, Halo ja Aurora, jatkaa Valonen.

Joen yön läpileikkaavana teemana tänä vuonna oli osallisuus ja suvaitsevaisuus
Järjestöbulevardin sisältöä tuotti tänä vuonna 55 eri yhdistystä ja toimijaa, mikä on kolminkertainen määrä aikaisempiin vuosiin nähden. Myös yritykset olivat lähteneet hyvin tuottamaan omaa sisältöään kaupunkifestivaaliin. Virta tuotti festivaalia hyödyntäen erilaisia kaupunkimaisia tiloja, kuten tyhjää liiketilaa, porttikäytäviä ja myös kauppakeskuksessa saattoi ”kompastua kulttuuriin”.

- Kokonaisuutena ylitimme jopa omat tavoitteemme, riemuitsee Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

Tapahtuma keräsi yli 26 000 kävijää
Kävijöitä helteisessä säässä järjestetty kaupunkifestivaali kokosi ennätyksellisesti yli 26 000 kävijää. Kaupungin kulttuurilaitosten tapahtumissa oli kävijöitä yli 7600. Taitokortteli teki oman Joen Yön kävijäennätyksensä 6000 kävijällä ja Kauppatorilla, Vapaudenpuistossa ja järjestöbulevardilla vieraili 12 500 kävijää. Tapahtuma sujui isosta väkimäärästä huolimatta rauhallisesti.

- Oli upeaa saada Joen Yö jälleen täysimittaisena festivaalina kaupunkilaisten iloksi kahden tapahtumaa kurittaneen koronavuoden jälkeen. Tapahtumassa aisti kaupunkilaisten patoutuneen kulttuurinälän, ja koen että se tuli tänään täytettyä tapahtuman monipuolisella tarjonnalla, toteaa tyytyväisenä Joensuun kaupungin kulttuurisihteeri Sari Suvanto.

Joen Yö järjestetään ensi vuonna perjantaina 18.8.

Yleisö katsomassa sirkustaidetta Joen Yössä

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.