Sisältöjulkaisija

angle-left Joen Yö sai kaupungin värähtelemään kulttuuria

Joen Yö sai kaupungin värähtelemään kulttuuria

Joensuun kulttuurin täyteisen kesän päättävä Joen Yö -kaupunkifestivaali täytti jälleen keskustan sydämen omaleimaisilla esityksillä, taiteella ja ainutlaatuisilla kohtaamisilla. Joen Yön ohjelmassa oli kaiken kaikkiaan lähes 80 eri ohjelmanumeroa!

- Oli ilahduttavaa huomata, kuinka paljon eri toimijat järjestivät omaa ohjelmaa osaksi Joen Yötä. Ison kulttuuritoimijajoukon voimin ohjelmasta muodostui jälleen mahtavan monipuolinen, iloitsee tapahtuman tuottaja Minna Valonen Virralta.

- Uskon, että moni sai kimmokkeen tutustua lisää kaupunkimme taidelaitosten ja kulttuuritoimijoiden esitystarjontaan nyt tulevan syksyn aikana, Valonen jatkaa.

Pääesiintyjä Windows 95 Man räjäytti torin!

Joen Yön torilavan ohjelman huipensi Windows 95 Man tarjoilemalla kaupunkilaisille parhaat ysäri fläsärit. Keikan aikana yleisömeri villiintyi tutuista hiteistä ja bileet olivat välittömästi käynnissä.

Järjestöbulevardi oli laajin Joen Yön historiassa ja esittäytymässä oli tänä vuonna 46 eri yhdistystä, järjestöä ja toimijaa. Lisäksi eri puolilla keskustaa liikkunut Tip Top Walkers Neon ryhmä yllätti ja hämmästytti yleisöä.

Tapahtuma keräsi yli 26 000 kävijää

Elokuisen lämpimässä säässä järjestetty kaupunkifestivaali kokosi taiteen ja kulttuurin äärelle yli 26 000 kävijää. Kaupungin kulttuurilaitosten tapahtumissa oli kävijöitä yli 6700, ja Kauppatorilla ja järjestöbulevardilla vieraili liki 14 000 kävijää. Tapahtuma sujui isosta väkimäärästä huolimatta rauhallisesti.

- Oli upeaa nähdä entisestään laajentunut Joen Yö ja kuinka paljon monen ikäistä väkeä oli liikkeellä, toteaa tyytyväisenä Joensuun kaupungin kulttuurisihteeri Sari Suvanto.

 

Joen Yön rahoittaa Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut ja sen tuottaa kaupunkikeskustayhdistyksen hallinnoima Joensuun Virta Oy.

Torilavan yleisöä Joen Yössä

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.