Sisältöjulkaisija

angle-left Joen Yö palasi takaisin

Joen Yö palasi takaisin

Joen Yö lunasti paikkansa kaupunkifestivaalina välivuoden jälkeen huolimatta rajatummasta kokonaisuudesta. Tänä vuonna Joen Yön ohjelma muodostui kaupungin kulttuuri- ja taidetiloista sekä Ilosaaresta tapahtuma-alueena. Tapahtuma huipentui Happoradion 20-vuotista taivalta juhlistavaan Itä-Suomessa tuulee-keikkaan. Yleisöä oli liikkeellä jokaisessa tapahtumapaikassa, mutta ruuhkia ei päässyt syntymään. Yhteensä Joen Yössä oli noin 5 000 kävijää ja järjestäjien yleisötavoite täyttyi reilusti.

Terveysturvallisuus otettiin huomioon

Joen Yöllä on ollut vahva kasvomaskisuositus Maski mahdollistaa-kampanjan tukemana ja yleisö oli tämän huomioinut hienosti. Kasvomaskeja oli myös jaossa jokaisessa tapahtumapaikassa ja pelkästään Ilosaaressa jaettiin noin 2 000 kasvomaskia. Tämä vahvisti kasvomaskien merkitystä osana turvallista tapahtumaa myös ulkotiloissa.

– Kulttuurisihteeri Sari Suvanto on iloinen siitä, kuinka yleisö löysi Joen Yön ja sen eri tapahtumat välivuoden jälkeen. Samoin oli hienoa nähdä, miten vastuullisesti toimittiin ja yleisöllä näkyi paljon maskeja. Tästä näkyy, miten yhteispelillä kaikki sujuu. Me järjestäjinä pyrimme ottamaan huomioon kaiken mahdollisen, jotta tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti ja yleisö vastaavasti tulee talkoisiin mukaan.

Kulttuuri- ja taidetiloissa kävi mukavasti yleisöä

Joensuun kaupunginteatterin Kesäyön unelma -esityksen avoimet harjoitukset olivat suosittuja ja kaikki harjoituksista kiinnostuneet mahtuivat katsomoon rajoitusten mukaisesti. Kaupunginorkesterin Poimintoja tulevasta -konsertissa oli yleisöä reilu 200 henkilöä.

Pääkirjastolla, Taidemuseo Onnissa ja Pohjois-Karjalan museo Hilmassa oli avoimet ovet ja esim. museoilla jouduttiin kävijämääriä porrastamaan. Taitamon TaideVAARA-pihagalleria toteutettiin Jokikadulla ulkotiloissa ja sympaattinen näyttely keräsi myös mukavasti katsojia.

Happoradio huipensi Joen Yön

Joen Yön päätösesiintyjänä Ilosaaressa oli Joensuusta alkunsa saanut Happoradio, joka esiintyi näyttävän pyroshown tahdittamana. Bändi juhlisti 20-vuotista taivaltaan upealla Itä-Suomessa tuulee-juhlakeikalla. Ennen Happoradion esiintymistä vuorossa oli kaksi joensuulaislähtöistä artistia Annika Kurki sekä Väinö Honkanen ja Valtio, jotka valikoituivat mukaan avoimen esiintyjähaun kautta. Konsertin järjestelyissä oli mukana Radio Suomipop ja konsertti taltioitiin myöhemmin näytettäväksi Ruutu.fi-suoratoistopalvelussa.

– Mulla on pienestä pojasta asti ollut haaveena soittaa keikka Joen yössä isolle yleisölle, ja nyt se vihdoin toteutui, kertoo Happoradion Aki Tykki.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.