Sisältöjulkaisija

angle-left Jere Penttilä Joensuun kaupunginjohtajaksi

Jere Penttilä Joensuun kaupunginjohtajaksi

Joensuun uudeksi kaupunginjohtajaksi on valittu yhteiskuntatieteiden maisteri Jere Penttilä. Joensuun kaupunginvaltuusto äänesti valinnasta kokouksessaan 29. toukokuuta. Äänestys suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä, jossa Penttilä sai 43 ääntä ja toisena ehdokkaana ollut Ramses Malaty 15 ääntä, lisäksi annettiin yksi tyhjä ääni.

Penttilä toimii tällä hetkellä Keskon Itä- ja Keski-Suomen aluejohtajana. Hän on aiemmin toiminut Riihimäen kaupunginjohtajana ja Kontiolahden kunnanjohtajana.

Kokouksessa pitämässään lyhyessä puheessa Penttilä kiitti valtuustoa luottamuksesta ja laajasta kannatuksesta.

– Olo on iloinen ja tyytyväinen. Joensuulla on edessä positiivinen tulevaisuus. Tällä hetkellä tilanne näyttää sekä Suomessa että kuntakentässä vähän vaikealta, mutta sitähän se on ollut aina, Penttilä totesi.

Isompia linjauksia uusi kaupunginjohtaja ei vielä halua tehdä.

–  Organisaatio on täällä hoitanut asian erinomaisesti. Yksi syy miksi halusin hakeutua tähän tehtävään on, että meillä on hyvä asiantunteva viranhaltijaorganisaatio ja päätöksentekokulttuuri on kunnossa. Se on asia mikä vaikuttaa tosi paljon, kun tällaisiin tehtäviin haetaan, Penttilä summaa.

Joensuun kaupunginjohtajan virka avautui haettavaksi kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen ilmoittaessa eläköitymisestään. Hakuaika oli 1.–29.3.2023. Karjalalaisen viimeinen työpäivä on elokuun lopussa ja uuden kaupunginjohtajan on määrä aloittaa virassaan 1.9.2023.

 

Kuva: Jenni Hieta

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.