Sisältöjulkaisija

angle-left Jere Penttilä aloittaa kaupunginjohtajana lokakuussa

Jere Penttilä aloittaa kaupunginjohtajana lokakuussa


Jere Penttilä aloittaa työn Joensuun kaupunginjohtajana 1. lokakuuta. Joensuun kaupunginvaltuusto valitsi Penttilän uudeksi kaupunginjohtajaksi kokouksessaan 29. toukokuuta. Virka asetettiin hakuun maaliskuussa nykyisen kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen ilmoitettua eläköitymisestään.

– On hienoa aloittaa kauniin ja vireän kotikaupunkini Joensuun kaupunginjohtajana lokakuussa. Odotan jo innolla ihmisten tapaamisia ja yhteistyötä. Tiedossa on vauhdikas syksy ja monia isoja asioita ratkaistavana. Avoimuudella, keskusteluilla, yhteistyöllä ja luottamuksen ilmapiirissä saamme ihmisten ja yritysten hyvinvointia edistäviä päätöksiä aikaan, toteaa tuleva kaupunginjohtaja Jere Penttilä.

Kari Karjalainen työskentelee kaupunginjohtajana elokuun ajan, jonka jälkeen hän jää lomalle. Karjalaisen varsinainen viimeinen työpäivä kaupunginjohtajana on 31. elokuuta. Syyskuun ajan kaupunginjohtajan viransijaisena toimii kansliapäällikkö Jenni Jokela.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Jere Penttilä työskentelee Keskon Itä- ja Keski-Suomen aluejohtajana. Penttilä on toiminut urallaan muun muassa Riihimäen kaupunginjohtajana sekä Kontiolahden ja Pyhäselän kunnanjohtajana.

Kaupunginhallituksen on määrä hyväksyä kaupunginjohtajan johtajasopimus kokouksessaan maanantaina 21.8.2023. Kaupunginjohtajan viran kokonaispalkaksi esitetään 14 000 euroa kuukaudessa virkasuhteen alkaessa 1.10.2023. Kaupunginjohtajan palkka on kokonaispalkka, jonka lisäksi ei suoriteta työaikakorvauksia, kuten lisä- ja ylityökorvauksia. Luontoisetuna kaupunginjohtajalla on matkapuhelinetu sekä työsuhdepyöräetu. Työsuhdepyöräetu tulee voimaan 1.1.2024 alkaen ja on osa kokonaispalkkaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.