Sisältöjulkaisija

angle-left Jatkossa voit hakea maisematyölupaa sähköisesti

Jatkossa voit hakea maisematyölupaa sähköisesti

Kaupungin alueen maisematyölupia voi hakea jatkossa Miunpalvelut -portaalissa osoitteessa www.miunpalvelut.fi. Lupaa voi hakea edelleen myös paperilla.

Milloin maisematyölupa tarvitaan?

Maisematyölupaa tarvitaan ja haetaan useimmiten puiden kaatamiseksi asemakaava-alueella. Lupa voi olla tarpeen muissakin tapauksissa, esimerkiksi laajemmissa hakkuissa ranta-asemakaava-alueella tai maan läjittämisessä asemakaava-alueella. Lakitekstin mukaan lupa tarvitaan ”maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen tai muuhun näihin verrattavaan toimenpiteeseen”.

Lupa ei ole tarpeen silloin, kun asia ratkaistaan osana jotain muuta lupamenettelyä, esimerkiksi rakennuslupaa. Lupatarpeesta voi lukea tarkemmin kaupungin verkkosivuilla.

Luvan hakeminen sähköisesti

Maisematyölupahakemus löytyy Miunpalveluista Joensuun kaupungin kohdalta Asuminen ja ympäristö -osiosta. Myös kaupungin verkkosivuilta on linkki hakemukseen. Hakemuksen tekeminen edellyttää sähköistä tunnistautumista. Hakemus  ja tarvittavat liitteet ovat samat kuin paperisessa hakemuksessa. Sähköistä hakemusta ei allekirjoiteta erikseen. Mukaan lisätään tarvittavat liitteet mieluiten pdf-muodossa. Hakemuksen tiedot jäävät Miunpalveluihin hakijan käyttöön. Hakija saa tiedon hakemuksen vastaanottamisesta ja mahdollisista täydennystarpeista sähköpostiinsa.

Päätös toimitetaan hakijalle toistaiseksi vielä paperisena. Myöhemmin tulee olemaan  mahdollisuus saada päätös sähköisenä suomi.fi-palvelussa.

Neuvonta-apua lomakkeen käyttöön otossa

Käytännön opastusta sähköisen maisematyölupahakemuksen jättämiseen saa tarvittaessa Joensuun kaupungin Muuntamontien palvelupisteestä osoitteesta Muuntamontie 5, Joensuu. Palvelupisteen sähköpostiosoite on muuntamontie5.palvelupiste@joensuu.fi ja puhelinnumerot 050 409 2145 ja 050 365 1934.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.