Sisältöjulkaisija

angle-left Jätevesijärjestelmät kuntoon – loppukiri alkoi

Jätevesijärjestelmät kuntoon – loppukiri alkoi

Kunnostuksen takaraja lähenee

Jätevesijärjestelmien tulee täyttää puhdistusvaatimukset 31.10.2019 mennessä ranta- ja pohjavesialueiden kiinteistöillä. Aikaa on siis puolisen vuotta. Jätevesijärjestelmän toimintakunto ja riittävyys on hyvä tarkistaa viimeistään nyt keväällä, jotta mahdollisen uuden järjestelmän suunnittelu ja rakentaminen ovat mahdollisia ennen takarajan umpeutumista.

Joensuussa ranta- ja pohjavesialueilla on muutama tuhat kiinteistöä, joista noin muutamalla sadalla järjestelmän kuntoon saattaminen on kesken.

Neuvontaa saatavilla

Pohjois-Karjalan Jässi-jätevesineuvontahanke tarjoaa jätevesilainsäädännön siirtymäajan loppuun saakka maksutonta ja puolueetonta jätevesineuvontaa haja-asutusalueiden kiinteistöjen omistajille. Neuvojat ovat tavoitettavissa puh. 045 112 9441 ja sähköpostilla jari.kurjonen@jatevesihanke.fi sekä tarvittaessa tekevät kiinteistökohtaisia neuvontakäyntejä.

Poikkeamismahdollisuus talousjätevesien puhdistusvaatimuksista

Talousjätevesien puhdistusvaatimuksista voidaan tapauskohtaisesti hakemuksella poiketa enintään 5 vuodeksi kerrallaan. Joensuun ympäristönsuojelussa hakemuksia aletaan käsitellä marraskuun alussa. Linkit: poikkeamishakemus puhdistusvaatimuksista ja selvitys jätevesijärjestelmästä.

Milloin jätevesijärjestelmää ei tarvitse uusia?

Jätevesijärjestelmää ei tarvitse uusia, mikäli kyseessä on ns. kantovesikohde tai omakotitalon omistajat ovat syntyneet ennen 9.3.1943. Ikävapautus ei koske loma-asuntoja.
Jätevesijärjestelmän kuntoon laittaminen koskee vain ranta- ja pohjavesialueita. Kuivan maan kiinteistöillä jätevesijärjestelmän saneeraus tehdään isomman remontin yhteydessä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.