KUULUTUKSET

angle-left Jätehuoltomääräyksiin hyväksyttiin jäteastiapalvelua koskeva muutos

Jätehuoltomääräyksiin hyväksyttiin jäteastiapalvelua koskeva muutos

Vuoden 2021 alusta alkaen tulee voimaan jäteastioiden hankintaa koskeva muutos. Jatkossa kunnallinen jätehuoltoyhtiö Puhas Oy hankkii ja toimittaa kunnan jätehuollon järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvalle kiinteistölle käsin siirrettävät enintään 660 litran jäteastiat. Astiat toimitetaan niiden jätelajien keräämistä varten, joiden kuljetus järjestetään kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Käytännössä uusi palvelu koskee voimaan tullessaan kotitalousasiakkaita ja kuntien toimipisteitä poltettavan jätteen ja biojätteen astioiden osalta. Niin halutessaan kiinteistön haltija saa edelleen hankkia jätehuoltomääräysten mukaiset astiat myös itse.

Jäteastiapalvelua koskevat muutokset kunnan jätehuoltomääräyksiin hyväksyi Joensuun alueellinen jätelautakunta kokouksessaan 17.12.2020. Jätehuoltomääräykset ja uusi käytäntö koskee Joensuun lisäksi Ilomantsin, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien aluetta.

Jätelautakunnan päätökseen perusteluineen voi tutustua kokouspöytäkirjassa. Päätökseen tyytymätön voi hakea siihen muutosta jätelain 137 §:n mukaisesti siten kuin kuntalaissa säädetään. Muutoksenhakuohje on liitetty pöytäkirjaan.

Päätös on nähtävillä 18.12.2020–25.1.2021 yleisessä tietoverkossa Joensuun kaupungin verkkosivuilla Joensuun alueellisen jätelautakunnan kokousasiakirjoissa.

Lisätietoja: jätehuoltosuunnittelija Anna Kettunen, puh. 050 412 6945, anna.kettunen@joensuu.fi

Joensuussa 18.12.2020

Joensuun alueellinen jätelautakunta

SomeShare