Sisältöjulkaisija

angle-left Itsenäisyyspäivää vietetään Joensuussa perinteisin menoin

Itsenäisyyspäivää vietetään Joensuussa perinteisin menoin

102-vuotiasta Suomea juhlitaan Joensuussa 6. joulukuuta niin kaupunkialueella kuin maaseututaajamissa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja kaupunkilaiset toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi mukaan päivän juhlallisuuksiin.

Ohjelma kaupunkialueella

Joensuun kaupunkialueella itsenäisyyspäivän vietto alkaa ev.lut. jumalanpalveluksilla kello 10 Joensuun, Pielisensuun ja Rantakylän kirkoissa.

Kunnianosoitus ja seppeleiden lasku sankarihaudoille ja hautamuistomerkeille Joensuun hautausmaalla Rauhankadulla järjestetään kello 12. Tilaisuudessa esiintyy Joensuun Mieslaulajat ja puheen pitää Joensuun ev.lut. seurakunnan kirkkoherra Petri Rask.

Konservatorion aulassa osoitteessa Rantakatu 31 on kahvitarjoilu kello 12–13.

Päiväjuhla alkaa konservatorion juhlasalissa kello 13. Tervehdyssanat esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Mustonen ja juhlapuheen pitää FT Laura Jetsu. Annukka Tiitinen lausuu runoja, MPK Savo-Karjalan soittokunta soittaa kuten myös konservatorion Rantapuisto-kvintetti.

Joensuun Mieslaulajien itsenäisyyspäivän konsertti pidetään Joensuun kirkossa Papinkadulla kello 16.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan soihtukulkue lähtee yliopistolta samoin kello 16.

Ohjelma Enossa

Enossa on jumalanpalvelus ev.lut. kirkossa kello 10, seppeleiden laskun jälkeen kahvitarjoilu ja juhla Enon palvelupisteellä, Kunnantie 2. Tervehdyssanat lausuu kaupunginhallituksen 1. vpj. Hannes Rossi ja kuoromusiikkia esittävät Enon kirkkokuoro ja Uimaharjun kirkon kuoro. Tilaisuus päättyy pastori Sanna-Marika Keräsen päätössanoihin.

Ohjelma Kiihtelysvaarassa

Kiihtelysvaarassa lasketaan kello 12.15 seppeleet vuosien 1918 ja 1939–1945 sodissa kaatuneiden muistomerkeille, jonka jälkeen siirrytään seurakuntatalolle kello 13 alkavaan messuun.

Messun jälkeen on kahvitarjoilu ja päiväjuhla, jossa tervehdyssanat esittää kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Matti Ketonen. Musiikkia kanteleella ja viululla esittää Hanna-Kaisa Laakkonen. Juhlapuhujana kuullaan erikoistutkija Ismo Björniä, jonka jälkeen runonlausuntaa ja laulua esittää Jorma Kinnunen. Päätössanat lausuu seurakuntapastori Jukka Erkkilä.

Ohjelma Pyhäselässä

Pyhäselässä on sanajumalanpalvelus kello 10, jonka jälkeen seppeleiden lasku sankarihaudoille ja ohjelmalliset kirkkokahvit seurakuntatalolla. Joensuun kaupungin tervehdyksen esittää Eila Heinonen.

Ohjelma Tuupovaarassa

Tuupovaarassa pidetään messu ev.lut. kirkossa kello 10, jonka jälkeen on seppeleiden lasku sankarihaudoille sekä ortodoksisen seurakunnan vainajien muistolitania.

Tämän jälkeen siirrytään kello 12 alkavaan juhlaan ja kahveille seurakuntatalolle.

Tervehdyssanat esittää kaupunginhallituksen jäsen Paula Puhakka ja juhlapuheen pitää Tuupovaaran vanhusten tuen pj. Lahja Ruottinen. Tilaisuus päättyy isä Marko Mäkisen päätössanoihin. Juhlan musiikista vastaa Elina Penttinen.

Kello 17 Vaaran järjestetään vielä Veljet ja Siskot -partiolippukunnan soihtukulkue sankarihaudoille.

Tilaisuudet järjestää Joensuun kaupunki yhdessä Joensuun ev.lut. seurakunnan, Joensuun ortodoksisen seurakunnan, Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen ja kansalaisjärjestöjen kanssa.