Sisältöjulkaisija

angle-left Isoon Myyhyn avataan nuorisotila

Isoon Myyhyn avataan nuorisotila

Joensuun kaupungin nuorisopalveluiden nuorisokeskus Whisper sekä etsivän nuorisotyön ja erityisnuorisotyön toiminnot siirtyvät tammikuussa 2023 kauppakeskus Isoon Myyhyn. Nuorisotila avaa ovensa tammi-helmikuun vaihteessa Ison Myyn toiseen kerrokseen. Etsivän nuorisotyön ja erityisnuorisotyön toimintoihin kuljetaan jatkossa Ison Myyn toisen kerroksen käytävältä Sulo ja Sinetti-ravintoloiden välistä.

Alkuvaiheessa nuorisotila jatkaa nykyisinä aukiolopäivinä, eli on auki maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin kello 14–19. Tila on avoinna 13–21-vuotiaille. Nuorisotilasta luodaan nuorten oma olohuone, jossa asiakkailla on käytössään erilaisia ajanviettomahdollisuuksia sekä pieni keittiö. Tila mahdollistaa lisäksi erilaisten tapahtumien järjestämisen myös kauppakeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella.

- Seuraavaksi nuoret pääsevät kertomaan oman mielipiteensä siitä, mitä tilassa pitäisi olla. Meille on tärkeää, että saamme tilasta nuorten oman paikan, jonne on kaikkien mukava tulla, kommentoi nuorisotyön koordinaattori Annu Jantunen.

Myös Isoon Myyhyn siirtyvä etsivä nuorisotyö palvelee 15–29-vuotiaita nuoria, jotka kaipaavat elämässään aikuista rinnalla kulkijaa. Etsivä nuorisotyö järjestää uusissa tiloissa sekä yksilöohjausta että pienryhmätoimintaa omalle kohderyhmälleen. Jatkossa kauppakeskukseen siirtyy myös nuorisovaltuuston toiminta.

Jatkossa Isossa Myyssä ja muissa keskustan liikekiinteistöissä on mahdollista törmätä myös jalkautuvan nuorisotyön työntekijöihin. Jalkautuvalla nuorisotyöllä tarkoitetaan nuorisotyötä, jota tehdään nuorisotilojen seinien ulkopuolella paikoissa, joissa nuoret liikkuvat.

Joensuun kaupunki vuokraa Ison Myyn nuorisotilaa myös muille toimijoille, kuten järjestöille. Tilaa voi käyttää esimerkiksi kokouksia järjestämiseen. Tilavaraukset tapahtuvat kaupungin Tilava-ohjelman kautta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.