Sisältöjulkaisija

angle-left Ilosaarirock-aiheinen taideteos valmistuu Joensuun keskustaan

Ilosaarirock-aiheinen taideteos valmistuu Joensuun keskustaan

Joensuun kävelykadulle ilmestyy torstaina ja perjantaina Ilosaarirock-aiheinen ja 50-osainen taideteos, jolla halutaan kunnioittaa ja juhlistaa 50-vuotiasta Ilosaarirockia. Taideteoksen tekemiseen on tällä viikolla voinut osallistua työpajoissa, jotka on järjestänyt helsinkiläinen Mimmit peinttaa -taidekollektiivi.

– On ollut todella mukavaa tulla Joensuuhun juhlistamaan Ilosaarirockin ja 20 vuotta täyttävän Popkadun pyöreitä ikävuosia. Meille tämä projekti on ollut todella mieluisa ja on ollut hienoa päästä suunnittelemaan taideteosta Ilosaarirockin ympärille. Me kolme taiteilijaa Ruusa, Poppamaija ja Leena Pukki olemme vastanneet suunnittelusta ja toteutuksesta, kertoo Mimmit ry:n puheenjohtaja ja Mimmit peinttaa -katutaidekonseptin tuottaja Rosa Hultman.

Valmis teos ripustetaan perjantaina 16.7. kävelykadulle, Kauppakadun ja Siltakadun risteyksen lähelle, jossa se saa komeilla nähtävänä pitkälle syksyyn asti. Sen jälkeen teokselle etsitään pysyvät paikat ripotellen osat sisätiloihin eri puolille Joensuuta.

Torstaina ripustetaan myös Mimmien valmistama yllätysteos kävelykadun valopylväisiin. Myös se on Ilosaarirock-aiheinen ja juhlistaa festivaalin 50-vuotista taivalta.

– Tämä on todella hienoa, että juhlavuotemme tulee näkymään perinteisen rokkiviikon aikana kaupungilla ja että taideteos valmistuu yhdessä kävijöidemme kanssa. Havainnekuvien perusteella taideteoksesta tulee upea ja tuskin maltan odottaa sen näkemistä livenä, sanoo Joensuun popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Perjantaina 16.7. juhlistetaan myös Popkatua, joka täyttää tänä vuonna täydet 20 vuotta. Pohjoisessa rantapuistossa järjestetään Popkadun synttärit, jossa on ohjelmassa musiikkiesityksiä ja maalaustyöpajoja. Maalaustyöpajat järjestää Mimmit ry. Tapahtuma on maksuton osallistujille. Popkadun iltajuhla jatkuu Kuunari Elinalla klo 20 alkaen. Myös iltajuhla on maksuton, mutta ikäraja on 18.

–On kunnia päästä järjestämään parikymppiselle Popkadulle synttärikemut, jotka on toteutettu hyvässä yhteistyössä Joensuun kaupungin, Mimmit ry:n ja Kuunari Elinan kanssa, sanoo Popkatu ry:n puheenjohtaja Venla Mutanen.

Keskustaan ripustettavat teokset julkistetaan virallisesti perjantaina 16.7. kello 19 Kauppatorin lavalta. Julkistukseen osallistuvat kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Niina Hattunen, Popkatu ry:n puheenjohtaja Venla Mutanen ja Mimmit ry:stä taiteilijat Ruusa, Poppamaija ja Leena Pukki. Tilaisuuden juontaa Annemari Heinonen. Tilaisuudessa pääsee kuulemaan taustoja taideteoksen synnystä ja tekemisestä.

– Ilosaarirock ja Popkatu ovat todella tärkeitä Joensuun kaupungille. Haluamme onnitella Ilosaarirockia ja Popkatua ja uskomme, että tulevana vuonna päästään jo festareista nauttimaan ihan livenä, toteaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.