Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmoittaudu Kaupunkipyöräilyn perusteet -kurssille

Ilmoittaudu Kaupunkipyöräilyn perusteet -kurssille

Joensuussa järjestetään maksuton Kaupunkipyöräilyn perusteet -päiväkurssi lauantaina 11.5. klo 12–17. Kurssi on hyvä keino lisätä omaa varmuutta erilaisissa liikennetilanteissa toimimisessa.

Päiväkurssilla opitaan liikenteen keskeisimmät liikennesäännöt, kuivaharjoitellaan Virtual Reality -lasien avulla sekä polkupyörät katsastetaan ajokuntoon. Osallistujat pääsevät myös opastetulle kaupunkiajelulle.  Osallistujilla pitää olla mukana oma pyörä ja kypärä.

Ilmoittautuminen alkaa 8.4. klo 9 Joensuun seudun kansalaisopiston verkkopalvelussa. Koulutukseen mahtuu 20 henkeä.

Kouluttajan toimii kouluttaja Jukka Vainikainen Liikenneturvasta.

Liikennesääntöjen tuntemus parantaa pyöräilykulttuuria

Kurssi järjestetään Joensuun kaupungin, Liikenneturvan, Joensuun Polkijat ry:n, Itä-Suomen poliisilaitoksen ja Joensuun seudun kansalaisopiston yhteistyönä. Toimijoiden yhteisenä tavoitteena on parantaa joensuulaista pyöräilykulttuuria.

- Liian monen joensuulaisen kaupunkipyöräilijän tiedot ja taidot ovat huonoja. Huono pyöräily on paitsi muita liikkujia ärsyttävää myös vaarallista. Kurssilla tavoitellaan sitä, että joensuulainen pyöräilijä osaa liikennesäännöt, toimii niiden mukaan, huomioi muut liikkujat ja on kohtelias liikenteessä, kurssia ideoinut kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen kaupungilta taustoittaa kurssia.

Joensuussa kaikista arjen matkoista 18 % tehdään pyöräillen. Keväällä ja kesällä pyöräilyn määrä yli kaksinkertaistuu talvikauteen verrattuna. Liikennesääntöjen tuntemus parantaa sekä pyöräilijöiden että jalankulkijoiden ja autoilijoiden turvallisuutta.

- Suhtautuminen pyöräilyyn on viime vuosina muuttunut radikaalisti. Pyöräily on alettu ymmärtää oikeana liikenteenä eikä pelkkänä vapaa-ajan harrastuksena. Kun pyöräilijöiden määrä väylillä kasvaa, liikennesääntöjen ja hyvän liikenne-etiketin tunteminen on entistäkin tärkeämpää, Juhana Venäläinen Joensuun Polkijat ry:stä jatkaa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.