Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmastokumppanuusverkosto laajenee yhdistys- ja liikunta- ja elämyspalveluiden toimijoihin

Ilmastokumppanuusverkosto laajenee yhdistys- ja liikunta- ja elämyspalveluiden toimijoihin

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto on saanut uusia jäseniä. Verkostoon liittyi Ote-kiipeilykeskus ja Linnunlahden siirtolapuutarhayhdistys ry.

Ote-kiipeilykeskus tarjoaa kaikille liikkujille puitteet kiipeilyyn sekä kuntosaliharjoitteluun. Otteella järjestetään kaiken ikäisille harrastustoimintaa, kursseja, leirejä, yksityistilaisuuksia ja tapahtumia. Ote lupautui ilmastositoumuksessaan muun muassa parantamaan pyörien ulkosäilytyspaikkoja kiipeilykeskuksen pihalla sekä järjestämään kiipeilykirpputoripäivän, jossa käytetyt kiipeilytavarat pääsevät vaihtamaan omistajaa.

– Yhteisössämme on paljon kestävän elämäntavan ja luonnon ystäviä. Verkostoon liittyminen on meille luontevaa ja yhteistyöllä voimme viedä ilmastotyötämme eteenpäin, kertoo Ote-kiipeilykeskuksen yrittäjä Emil Helotie.

– Joensuu on ainutlaatuinen liikunta- ja urheilukaupunki. Ote-kiipeilykeskus on esimerkki vihreämmistä liikuntapalveluista ja ensimmäinen liikunta- ja elämyspalveluja tarjoava yritys ilmastokumppanuusverkostossamme, iloitsee ilmastosuunnittelija Salla Anttila.

Linnunlahden siirtolapuutarha puolestaan on perustettu jo vuonna 1951. Siirtolapuutarhassa voi nauttia ”maalaiselämästä” ja kesästä keskellä kaupunkia; kuokkia, kitkeä ja kääntää maata, viljellä kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä kukkia silmäniloksi. Yhdistys lupautui sitoumuksessaan muun muassa edistämään kiertotaloutta lisäämään kompostointia ja biohiiletystä siirtolapuutarhan alueella. Lisäksi yhdistys asetti tavoitteeksi luonnon monimuotoisuuden lisäämisen perustamalla niittyalueita sekä torjumalla vieraslajeja.

– Teimme ympäristökyselyn siirtolapuutarhalla viime keväänä ja monet yhdistyksen jäsenistä toivoivat lisää tietoa ja koulutusta ympäristöasioista. Ilmastokumppanuus antaa vauhtia toimillemme, kertovat Linnunlahden siirtolapuutarhayhdistyksen puheenjohtaja Merja Mäkelä ja varapuheenjohtaja Jaana Puranen.

– Hienoa, että myös pienemmät yhdistystoimijat löytävät mukaan ilmastokumppanuusverkostoon. Toivomme pystyvämme tukemaan myös heitä työssä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi sekä lisäämiseksi, kommentoi kaupungin ilmastokoordinaattori Tuuli Hyppänen.

Kuva miehestä seisomassa kiipeilyhallissa

Lue lisää Joensuun ilmastotyöstä