Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmastokumppanuusverkosto kasvaa vauhdilla

Ilmastokumppanuusverkosto kasvaa vauhdilla

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto sai kolme uutta jäsentä, kun Itä-Suomen liikuntaopisto ISLO, Karelia Puutec Oy ja Office Showroom Joensuu Oy liittyivät verkostoon huhti-toukokuun aikana.


ISLO on Joensuussa sijaitseva liikunnan koulutuskeskus, joka tarjoaa liikunta-alan ammatillista koulutusta ja kehittää alueen urheilua ja hyvinvointia. Lisäksi ISLO ylläpitää hostellia, joka tarjoaa edullista majoitusta Joensuun kaupungin keskustassa. Ilmastokumppanuusverkostoon liittyvät toimijat allekirjoittavat kaupungin kanssa vapaaehtoisen ilmastositoumuksen. ISLO sitoutui mm. edistämään kiertotaloutta vuokraamalla liikuntavälineitä kaupunkilaisten käyttöön.


– Pienilläkin teoilla on suuri merkitys. Siksi ilmastokumppanuus on luonteva jatkumo ympäristötyöllemme, samalla kannustaen meitä kehittämään toimintaamme entistä ilmastoystävällisemmäksi, sanoo ISLO:n toimitusjohtaja Petri Pennanen.


Karelia Puutec Oy taas valmistaa pienteollisesti tuotettuja liimattomia clt-levyjä, hirsi- ja massiivipuukoteja sekä kodin kokopuisia puusepän töitä kuten saunoja, keittiöitä, terasseja, ovia ja ikkunoita Joensuussa. Se sitoutui mm. korvaamaan metallikiinnikkeet puuliitoksilla.


– Karelia Puutec on keskittynyt vastuullisuuteen ja ilmastokumppanuusverkostoon liittyminen on luonteva jatkumo työlle, jota jo teemme. Käytämme clt-levyissämme vain 50 kilometrin säteeltä tulevaa sahatavaraa. Tuotantomme on pienteollisen luonteen vuoksi ketterää ja huolellista, jolloin säästyy energiaa ja hiilijalanjälki pysyy pienenä, kommentoi Karelia Puutecin toimitusjohtaja Riku Mantsinen.

 

Office Showroom Joensuu Oy puolestaan suunnittelee julkitiloja ja myy toimistokalusteita. Yritys työllistää nykyään kymmenkunta ihmistä ja pieni koko mahdollistaa ketterätkin muutokset toiminnassa. Se sitoutui mm. tekemään koko yrityksen toiminnan kattavan kasvihuonekaasupäästöjen laskennan ensimmäistä kertaa. Laskenta mahdollistaa suurimpien päästölähteiden tunnistamisen ja siten ohjaa yrityksen ilmastotyötä tehokkuus edellä.


– Alallamme kiinnitetään enenevissä määrin huomiota ympäristönäkökohtiin ja haluamme omalta osaltamme olla mukana tässä kehityksessä. Ilmastokumppanuus tuo varmasti uusia ideoita ja näkökulmia myös meidän työhömme, kommentoi Office Showroom Joensuun toimitusjohtaja Kari Päivinen.


– On hienoa nähdä uusia ja monipuolisia toimijoita liittymässä ilmastokumppanuusverkostoon. Erilaiset yritykset rikastuttavat verkostoa entisestään ja tarjoavat erilaisia näkökulmia toimintaan, kommentoi Joensuun kaupungin ilmastokoordinaattori Tuuli Hyppänen.
 

Lisätietoa ilmastokumppanuudesta on osoitteessa climatejoensuu.fi/ilmastokumppanuus.