Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmastokumppanuusverkosto houkuttelee myös jo ilmastotyönsä aloittaneita yrityksiä

Ilmastokumppanuusverkosto houkuttelee myös jo ilmastotyönsä aloittaneita yrityksiä

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto sai 49. jäsenen, kun verkoston toimintaan liittyi mukaan Joensuun Isännöinti-Ykköset ISYK. Se on joensuulainen isännöintitoimisto, joka tarjoaa asiantuntija- ja taloushallinnon palveluita yli 200 asunto- ja kiinteistöosakeyhtiölle Joensuussa.

ISYK on aloittanut ilmastotyötä jo ennen verkostoon liittymistä luomalla Energiaremppa-palvelun. Sen avulla taloyhtiöt voivat toteuttaa energiankulutusta vähentävän energiaremontin avaimet käteen -palveluna.

– Energiaremppa-palvelukokonaisuus luotiin vaihtoehtoiseksi tavaksi ajatella taloyhtiön saneerauksia energiakulutuksen näkökulmasta, jolloin saavutetut kustannussäästöt syntyvät pääsääntöisesti saneerauksen jälkeisinä vuosina säästettyinä energiakustannuksina. Päästöistä 30 prosenttia syntyy rakennuksista, joten energiaremppoja toteuttamalla taloyhtiöissä voidaan merkittävästi vähentää energiankulutusta, sanoo isännöitsijä ja yrittäjä Pekka Uuranne.

Energiaremppa-konseptin kehittämisen lisäksi ISYK sitoutuu kaupungin kanssa tekemässään ilmastositoumuksessa muun muassa vähentämään työntekijöidensä työmatkaliikkumisesta sekä työssä liikkumisesta aiheutuvia päästöjä ja selvittämään omasta toiminnastaan aiheutuvan hiilijalanjäljen.

ISYK edellyttää myös sopimuskumppaneiltaan taloyhtiöhankkeissa uusiutuvan energian käyttöä työmaalla, uusio- ja uusiutuvien materiaalien käyttöä ja hankittavien laitteiden korjattavuutta ja pitkää takuuaikaa.

– On hienoa, miten ilmastokumppanuusverkosto houkuttelee myös jo osittain ilmastotyötään aloittaneita yrityksiä. Tällaiset yritykset näyttävät suuntaa myös muille verkostossa oleville yrityksille ja toimivat edelläkävijöinä omalla toimialallaan, kommentoi Joensuun kaupungin ilmastokoordinaattori Tuuli Hyppänen.

Joensuun kaupunki haluaa kannustaa yrityksiä suunnitelmalliseen ilmastotyöhön. Yksi tuki on ilmastokumppanuus kaupungin kanssa. Kumppanuudesta hyötyvät yritykset ja yhteisöt, jotka haluavat kehittää ympäristöystävällisyyttään, pienentää ilmastopäästöjään suunnitelmallisesti ja kehittää omia ilmastoystävällisiä ratkaisuja asiakkailleen.

Lisätietoa ilmastokumppanuudesta on osoitteessa climatejoensuu.fi/ilmastokumppanuus.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.