Sisältöjulkaisija

angle-left Ilmaisia kaupungin esittelykierroksia tarjolla talvilomalaisille

Ilmaisia kaupungin esittelykierroksia tarjolla talvilomalaisille

Sinisen virran tarinoita maksuttomasti talvilomaviikoilla perjantaisin

Joensuun Matkailuoppaat ry toteuttaa kolmen talvilomaviikon aikana joka perjantai kello 17 maksuttoman rooliopastuskierroksen Joensuun keskustassa. Opastuskierrokset järjestetään perjantaina 24. helmikuuta, 3. maaliskuuta sekä 10. maaliskuutta ja kierroksiin mahtuu mukaan 30 ilmoittautunutta.

Kävelykierroksella tutustutaan Sinisen virran tarinoihin roolihahmojen opastuksella. Kierrokset ovat avoimia ja maksuttomia kaupunkilaisille sekä matkailijoille ja kierrokset tarjoaa Joensuun kaupunki. Kierroksille ilmoittaudutaan osoitteessa talvikaupunki.fi.

Kävelyopastus alkaa Vapaudenpuistosta ja päättyy Taidemuseo Onnin pihaan. Matkalla seuraan liittyvät Joensuussa vaikuttaneet historialliset henkilöhahmot pormestarinna Fanny Nystén, taloudenhoitaja Henrietta Svärd ja oopperalaulaja Maikki Pakarinen. Kierros kestää tunnin ja opastuksesta vastaavat Joensuun Matkailuoppaiden Kirsi Turunen, Raija Pesonen ja Airi Okkonen.

– Sininen virta alkaa kaupungintalolta ja johtaa taidemuseolle kolmen kaupungin historiaa kuvastavan portin kautta: hallinto, kaupankäynti ja kulttuuri. Sininen virta on myös sinänsä taideteos, joka tarjoaa lukuisia todellisuuteen pohjautuvia tarinoita, joita matkailuoppaat kertovat hauskasti ja kiinnostavasti, esittelee Joensuun Matkailuoppaiden puheenjohtaja Airi Okkonen kierrosten tunnelmia ja jatkaa, että talvilomalaisille oppaat tarjoavat elämyksiä, jotka lisäävät viihtymistä ja viipymistä kaupungissa sekä syvempiä tietoja kaupungin menneisyydestä ja nykypäivästä.

Muraaleja ja kaupunkitaidetta esitellään uudella opastetulla kierroksella

Joensuun kaupungin tarjoamat opastuskierrokset ovat osa Joensuun Matkailuoppaat ry:n kanssa solmittua yhteistyösopimusta. Sopimuksen puitteissa on kesällä luvassa samankaltaisia Joensuun kaupungin tarjoamia opastuskierroksia, mutta silloin aiheena ovat Joensuun muraalit ja kaupunkitaide.

– Halusimme syventää Joensuun matkailuoppaiden kanssa tehtävää yhteistyötä ja löytää uusia ideoita kaupungin esittelemiseksi matkailijoille. Tästä syystä halusimme yhdessä oppaiden kanssa lähteä kehittämään muraaleihin ja kaupunkitaiteeseen keskittyvää opastuskierrosta, joka liikuttaisiin pyöräillen. Toivon mukaan kierros saadaan matkailijoille tarjolle heinäkuun aikana. Kierroksen yhteydessä tulevat tutuksi myös keskustan pyöräväylät, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Yhteistyösopimuksen puitteissa Joensuun Matkailuoppaat myös perehdyttävät kesällä Visit Joensuun matkailuneuvojat Joensuun historiaan sekä nimenomaan matkailijan palvelemiseen. 

Tiedustelut kierroksesta: 045 894 7557, info@joensuunoppaat.fi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.