Sisältöjulkaisija

angle-left Ilkivalta aiheuttaa huolia

Ilkivalta aiheuttaa huolia

Kelien huonontuessa nuorten vapaa-ajanviettopaikat muuttuvat ja sisälle siirtyminen aiheuttaa lieveilmiöitä, joista tyypillisimpiä ovat päihteidenkäyttö, ilkivalta ja väkivalta.

Viikonloppuna ilkivaltaa kohtasi entinen Kotilahden sairaala. Joensuun kaupungin omistuksessa olevassa rakennuksessa hajotettiin säilytyksessä olleita suurkeittiölaitteita, ikkunalaseja ja ovia sekä tyhjennettiin jauhesammuttimia.

- Tämän kaltaisten tuhojen kustannus kohoaa helposti kymmeniin tuhansiin euroihin. Materiaalisten tuhojen lisäksi selvittely vie paljon työtunteja, joille riittäisi kyllä parempaa käyttöä. Näitä päättömyyksiä toteuttaessa kannattaa muistaa, että kiinni jäädessä korvaussummat saattavat kohota hyvinkin korkeiksi, vaikka kyseessä ei olisikaan käytössä oleva kiinteistö. Tästä kannattaa puhua myös kotona nuorten kanssa, vaikka yhtä lailla ilkivaltaa harjoittavat myös aikuiset, toteaa Joensuun kaupungin kiinteistöpäällikkö Jarkko Purmonen.   

Nuorten vapaa-aika on vanhempien vastuulla

Joensuun kaupungin nuorisopalvelut ja Itä-Suomen poliisin Ankkuri-tiimi kampanjoivat yhdessä vanhempien vastuun puolesta. Ilkivallan kaltaiset lieveilmiöt voivat aiheuttaa harmia koko perheelle, mutta ennen kaikkea nuorten oma turvallisuus voi olla vaarassa.

- Uutena ilmiönä on tullut häiriökäyttäytymisen kuvaaminen ja levittäminen sosiaaliseen mediaan. Lisäksi päihteiden käyttö sekä välittäminen lisäävät tappeluita ja riskiä joutua rikoksen uhriksi. Meitä huolettaa nuorten parveilu sellaisten vanhempien henkilöiden lähipiirissä, joiden käytös on välinpitämätöntä. Muiden omaisuuden lisäksi noissa porukoissa vaarassa on myös nuorten hyvinvointi. Kampanjamme ydinviesti on, että vanhemmat ovat vastuussa oman nuorensa tekemisistä, tiivistää nuorisotyön suunnittelija Annu Jantunen.

Joensuun kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa turvallisia, maksuttomia ja päihteettömiä vapaa-ajanviettopaikkoja yhdellätoista eri nuorisotilalla. Nuorisotiloissa työskentelee yhdestä kolmeen nuoriso-ohjaajaa, jotka ovat kiinnostuneita jokaisen asiakkaan kuulumisista ja voinnista ja huolehtivat siitä, että tilassa on kaikilla turvallista olla.

Joensuun kaupungin ylläpitämien nuorisotilojen aukioloajat, ohjaajien tiedot ja ikärajat löydät verkkosivuilta

Harrastusmahdollisuuksia on tarjolla verkkosivustolla https://harrastuskalenteri.fi/.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.