Sisältöjulkaisija

angle-left Ikä- ja muistiystävällisen Kaivannonpuiston avajaisia vietetään 21. syyskuuta

Ikä- ja muistiystävällisen Kaivannonpuiston avajaisia vietetään 21. syyskuuta


Penttilänrantaan Pielisjoen varteen on valmistunut ikä- ja muistiystävällinen puistoympäristö. Avajaisia vietetään Muistiviikolla Maailman Alzheimer-päivänä torstaina 21. syyskuuta kello 14–16.

Puisto sijaitsee Penttilänrannassa Ruusupuistoa vastapäätä. Lähin pysäköintipaikka löytyy Suursahankadun päästä.

Kaivannonpuiston ideaoivat Muistiaktiivit, jotka ovat itse muistisairauteen sairastuneita ihmisiä. Alue suunniteltiin ja toteutettiin Joensuun kaupungin, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Karjalan Muisti ry:n yhteistyönä. Muistiystävällisyys oli alueen suunnittelua johtava teema. Kaivannonpuiston tavoitteena on edistää hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa.

Virkistysreitti on suojellulla alueella, jossa kunnioitetaan luontoa. Luonnolla on myönteistä vaikutusta jo sellaisenaan, ja ympäristöön tehtiin vain tarpeellisia, kulkemista helpottavia muutoksia. Reitti on noin puolen kilometrin mittainen ja avoin kaikille.

– Opaskyltit auttavat virittymään paikkaan ja herättelevät tahtoa lähteä kokemaan jotain. Tutunomaiselta polulta ei voi eksyä. Reitiltä voi löytää elämyksiä, hyvinvointia edistäviä tehtäviä ja levähdyspaikkoja, kertoo toiminnanjohtaja Leena Knuuttila Pohjois-Karjalan Muisti ry:stä.

Avajaisten ohjelmassa on:

  • tervehdyspuheenvuoroja
  • säveltuokioita ja musiikillisia elämyksiä
  • muistiasiantuntijoita tavattavissa
  • Muistiaktiiveja tavattavissa
  • opiskelijoiden ohjaamia tuokioita
  • hanketoimijoiden kohtaamisia ja luontobingo
  • tarjoilua.

Muistiviikolla halutaan lisäksi muistuttaa, että jos sinulla tai läheiselläsi on muistisairaus, voit olla rohkeasti yhteydessä muistiasiantuntijoihin.

Tervetuloa Kaivannonpuistoon!

Kaivannonpuiston ikä- ja muistiystävällinen puistoympäristö toteutettiin Karelia-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa hankkeessa, jota rahoitti Pohjois-Karjalan maakuntaliiton AKKE-rahoitus. Hankkeen toiminta-aika on 1.4.2023–31.1.2024.