Sisältöjulkaisija

angle-left Haussa kerho-ohjaajia ensi lukuvuodelle

Haussa kerho-ohjaajia ensi lukuvuodelle

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Joensuun kaupungille 175 000 euroa lasten ja nuorten harrastamiseen. Tuki liittyy Harrastamisen Suomen malliin, jonka tavoite on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tuen myötä Joensuun 1.–9.-luokkalaiset pääsevät harrastamaan maksuttomasti koulupäivän jälkeen myös tulevana lukuvuonna.  

Parhaillaan on käynnissä kilpailutus, jonka kautta harrastuksille haetaan ohjaajia. Haku päättyy 31. toukokuuta. 

Harrastusten järjestämisessä huomioidaan erityisesti ne lapset ja nuoret, joilla ei ole ohjattua harrastusta. Joensuulaisten peruskoululaisten harrastustoiveita selvitettiin alkuvuodesta.  

- Lasten ja nuorten toiveet ovat hyvin monipuolisia erilaisista sporttikerhoista eräkerhoihin ja lautapelikerhoista sirkukseen, eli monenlaista ohjaajaosaamista on siis etsinnässä, kertoo Harrastamisen Suomen mallin koordinaattori Tiia Turunen.   

Harrastuskausi käynnistyy syyskuussa ja jatkuu vuoden 2024 toukokuuhun. Harrastamisen Suomen mallin kilpailutukseen voivat osallistua toimijat, joilla on osaamista lasten ja nuorten ohjaamisesta. Näitä voivat olla niin yhdistykset, yritykset, osuuskunnat kuin yksityisetkin toimijat.   

- Meille riittää, kunhan toimijoilla on laskutusmahdollisuus. Kehotamme lähtemään avoimin mielin kilpailutukseen mukaan ja mahdollistamaan lasten harrastamista, kannustaa Turunen.    

Linkki kilpailutukseen löytyy Harrastamisen Suomen mallin verkkosivuilla osoitteessa: https://nuortenjoensuu.fi/harrastamisensuomenmalli/  

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.