Sisältöjulkaisija

angle-left European Walking Tour –projekti tuo tullessaan ohjattuja kävelyjä

European Walking Tour –projekti tuo tullessaan ohjattuja kävelyjä

EUROPEAN WALKING TOUR on Erasmus+ rahoitusohjelmasta rahoitettu kansainvälinen projekti, jossa järjestetään ohjattuja kävelytapahtumia ja tuotetaan tietoa terveellisistä elämäntavoista. Hankkeen suomalainen partneri on Innoventum Oy, Joensuun kaupungin liikuntapalvelut on mukana ohjattujen kävelyjen järjestämisessä. Kävelyt toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen järjestöjen ja urheiluseurojen kanssa. Ensimmäiset kaksi kävelyä järjestetään toukokuussa.

Lauantaina 11.5. kävellään kello 11 ja klo 13 Lykynlammella yhteistyössä Joensuun Ladun kanssa, osana Suomen Ladun Retkeilykiertuetta. Vajaan tunnin mittaiset kävelyt ohjaa Jussi Silvennoinen Kalevan Rastista.

Maanantaina 27.5. klo 18 Pohjois-Karjalan Liikunta toteuttaa Joensuun keskuskentällä Kaiken Kansan kävelytestin, jossa osallistujat voivat testata kuntoaan 2 kilometrin testimatkalla. Tämä toimii samalla European Walking Tour –kävelyjen sarjan oman kunnon testausmahdollisuutena.

Lisätietoja kävelyistä ja myöhemmin toteutettavien kävelyjen ajankohdista löytyy hankkeen verkkosivuilta Kävelyt -osiosta.

Mistä European Walking Tour - hankkeessa on kyse?

EUROPEAN WALKING TOUR on Erasmus+ rahoitusohjelmasta rahoitettu kansainvälinen projekti, joka kestää tammikuusta 2019 vuoden 2020 loppuun saakka.

“European Walking Tour on pieni yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on luoda helppo ja käytännönläheinen tapa kertoa ihmisille fyysisen aktiivisuuden tärkeydestä ja taitojen
kehittämisestä ” Kertoo Innoventum Oy:n toimitusjohjtaja Janne Leinonen ja jatkaa ”Tavoitteena on askel askeleelta kannustaa kaikkia kohti terveellisempää elämäntapaa,
olemaan kiinnostuneita omasta terveydestä ja siitä, millaista ruokaa syömme ja kuinka paljon liikumme.” Tämän lisäksi projektissa pyritään edistämään tasapuolista ja ilmaista mahdollisuutta liikkua ja saada ihmiset irroittautumaan virtuaalimaailmasta ja löytämään uudelleen yhteys
luontoon ja liikkumiseen tutussa ympäristössä.

Innoventumin Janne Leinonen ja liikuntapalvelujen Anu Korhonen kävivät maaliskuussa Lousadassa Portugalissa EWT-projektin aloituskokouksessa, jossa he tutustuivat muihin projektiorganisaatioihin, sekä kävivät läpi projektin tavoitteet ja erilaisia mahdollisia toteuttamistapoja. Projektia koordinoi portugalilainen partneri, Lousadan kunta ja muista maista mukana ovat
lisäksi Medjimurjen maakunta Kroatiasta, sekä terveyden ja yhtenäisten mahdollisuuksien edistämiseen tähtävä CZR Murska Sobota Sloveniasta. Lisätietoa hankkeen verkkosivuilta ja  facebookissa.

Lisätietoja
Janne Leinonen, toimitusjohtaja, Innoventum Oy
janne.leinonen@innoventum.fi, puh. 045 78450810

Anu Korhonen, vs. Liikuntasuunnittelija, Joensuun kaupungin liikuntapalvelut
anu.korhonen@joensuu.fi, puh. 050 5906530

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.