Sisältöjulkaisija

angle-left Eskarifestarit järjestetään luovasti luonnossa

Eskarifestarit järjestetään luovasti luonnossa

Joensuun päiväkotien ja koulujen eskarilaisille suunnattu Eskarifestari järjestetään poikkeusjärjestelyin Lykynlammen urheilukeskuksen ulkoilureittien varrella 17.-21.5.2021. Viikon aikana paikalla odotetaan vierailevan lähes jokainen Joensuun alueen päiväkoti ja koulu, jossa on esikouluikäisiä lapsia.

– Eskarifestareiden kohdalla poikkeusjärjestelyt toteutuksessa oli mahdollisia, joten ei ollut syytä miksi sitä ei järjestettäisi ja suunnittelu on tehty täysin terveysturvallisuus edellä. Toteutustavat lyötiin lukkoon alkukeväästä eikä niitä olla lähdetty höllentämään, vaikka tämänhetkinen koronatilanne ja rajoitukset sen sallisikin, pohjustaa Joensuun lastenkulttuurikeskuksen tuottaja Laura Piiroinen.

Aikaisemmin Eskarifestarit on järjestetty kaksipäiväisenä Joensuun Urheilutalolla, mutta nyt tapahtuma siirtyy täysin ulkotiloihin jakautuen koko viikon ajalle. Tänä aikana jokainen osallistuva päiväkoti ja koulu saapuvat paikalle oman yksikkönsä kesken ennalta sovittuna kellonaikana. Yhteisohjelmasta, kuten esimerkiksi konserteista ja esityksistä luovuttiin ja tilalla on toiminnallinen rastirata, jossa eskarilaiset pääsevät avustamaan metsän väkeä kevätjuhlien järjestelyissä. Sisällön on suunnitellut ja toteuttaa ryhmä Joensuun seudun kansalaisopiston opettajia eri aloilta.

– Mukana on opettajia niin kuvataiteen, teatterin, sirkuksen kuin tanssin puolelta. Luvassa onkin monipuolinen ja riemastuttava luontohetki, jossa hyödynnetään lasten omaa luovuutta erilaisten tehtävien kautta, iloitsee kansalaisopiston rehtori Outi Krohns.

Eskarifestareiden järjestelyistä vastaa Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut ja lastenkulttuurikeskus yhteistyössä Joensuun seudun kansalaisopiston, varhaiskasvatuksen ja koulutuspalveluiden kanssa. Vuonna 2019 alkunsa saanut Eskarifestarit ovat osa Kulttuurin puro – varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa ja se järjestetään valtakunnallisen lastenkulttuurin juhlaviikon aikana. Eskarilaisten vierailut toteutetaan päiväkoti- ja koulupäivän aikana oman yksikön kesken.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.