Sisältöjulkaisija

angle-left Eskarifestareilla juhlistetaan lasten omaa luovuutta

Eskarifestareilla juhlistetaan lasten omaa luovuutta

Joensuun päiväkotien ja koulujen eskarilaisille suunnatut Eskarifestarit järjestetään Keskuskentällä 17.-18.5.2022. Kyse on esikouluikäisille suunnatusta ohjelmasta, jossa he pääsevät tutustumaan luovasti eri taiteenlajeihin omien taitojensa kautta.

Tänä vuonna Eskarifestarit on suunniteltu muun muassa vuorovaikutustaitojen ympärille, joka on yksi varhaiskasvatuksen tämänvuotisista teemoista. Kantavana ajatuksena on juhlistaa kaikkia niitä taitoja, joita eskarilainen on jo oppinut ennen ensi syksynä ekaluokkalaiseksi siirtymistään. Sisällön ovat suunnitelleet ja toteuttavat ryhmä Joensuun seudun kansalaisopiston opettajia eri aloilta.

- Mukana on opettajia niin kuvataiteen, teatterin kuin tanssinkin puolelta. Luvassa onkin monipuolinen ja riemastuttava tapahtuma, jossa hyödynnetään lasten omaa luovuutta erilaisten tehtävien kautta, iloitsee kansalaisopiston apulaisrehtori Outi Krohns.

Eskarifestareiden järjestelyistä vastaa Joensuun kaupungin lastenkulttuurikeskus yhteistyössä Joensuun seudun kansalaisopiston, varhaiskasvatuksen, koulutuspalveluiden ja liikuntapalveluiden kanssa. Vuonna 2019 alkunsa saanut Eskarifestarit ovat osa Kulttuurin virta –kulttuurikasvatussuunnitelmaa ja siihen osallistutaan osana päiväkoti- ja koulupäiviä. Tapahtumaan osallistuu 650 joensuulaista eskarilaista kahden päivän aikana.